Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

mojbutik.si Blog

Domov Blog Nasvet. Spomladansko čiščenje garderobe.

Nasvet. Spomladansko čiščenje garderobe.

 

2

Marsikomu se ob misli na spomladansko čiščenje naježi koža. Sama doživim mali panični napad vsakič ko se opomnim, da je potrebno omaro popolnoma izprazniti. Včasih mi je namreč težko pri srcu, ko vidim koliko oblek je pravzaprav skritih v moji garderobi. Kljub temu nehvaležnemu opravilu pa sem skozi leta uspela sestaviti efektiven a enostaven plan, ki me iz te obveznosti reši karseda hitro. Naj vaša garderoba zadiha!

 1) IZ OMARE VZAMITE ČISTO VSE, TER OBLEKE RAZDELITE V 3 KUPE

 Najprej se osredotočite na kose, ki jih imate najraje in jih tudi največ nosite. Te gredo v kup »OBDRŽI«, skupaj z vsemi kosi, ki ste jih nosile večkrat. V kolikor stvari niste oblekle več kot eno leto, razmislite ali kos oblačila zares potrebujete. Srednji kup »ODDAJ« je rezerviran za stvari, ki bodo polepšale garderobo nekoga drugega.  Lepo ohranjene artikle lahko še vedno podarite ali prodate na mojbutik.si. Zadnji kup »VRŽI STRAN«  pa je namenjen za vse stvari, ki so čisto obrabljene ali pa jih hranite že več let zaradi nostalgije.

 2) POČISTITE PREDALE TER POLICE IN GARDEROBO ODIŠAVITE

 Omara rabi temeljito čiščenje vsaj dvakrat na leto. Presenečene boste koliko muck, starih cen in krame se nabere v kotičkih. Sama imam rada da oblačila dišijo, zato med oblačila skrijem vrečke polnjene s sivko ali omaro našpricam z nekaj kapljicami najljubšega parfuma.

 3)  VSAKA STVAR IMA SVOJE MESTO

 Vse poznamo tiste dneve, ko omara zgleda, kot da bi vanjo udarila bomba. Najlažji način, da se izognemo taki situaciji je, da določimo mesto za vsak kos v garderobi in ga po uporabi/pranju vrnemo na svoje mesto. Sama svetujem, da si kupite čimveč obešalnikov in škatel, saj bo tako omara bolj pregledna. V kupe zlagamo majčke, hlače in puloverje. Bluze, Obleke in Jakne naj visijo na obešalnikih nogavice, šale, pasove in spodnje perilo pa pospravimo v škatle.

4) DOLOČITE KLJUČ PO KATEREMU BOSTE RAZPOREJALE STVARI

 Sama rada organiziram obleke po barvi, vendar si lahko izmislite tudi drug način razvrščanja.  Lahko jih razporedite po funkciji, dolžini rokavov, stilu...možnosti je veliko

 5) RED V OMARI VZDRŽUJTE VSAK DAN

Sama sem nase prav ponosna, ko z zavihanimi rokavi gledam v čisto in urejeno omaro. Jutranje oblačenje postane lažje, ko veste kje točno so stvari pospravljenje. Mislim, da ni nobena od nas preveč zadovoljna ko mora iskati željeno majčko pod kupom zmečkanih stvari.

3

4

Mojbutik.si

NORE ZNIŽANE CENE V MOJEM BUTIKU :) POKUKAJTE
Pridite pogledat v moj butik :) :)
punca vabljene v moj butik! :) http://mojbutik.si/martiiinaaa-23025 ...prijetno nakupovanje !
Znižano + dodani novi artikli!! ;)
danes na vse dodaten -20% popust, razen na poročno obleko, poročne stvari in svetlo modri kostim.....
Ugodna ura original Mango. Kliknite in si poglejte... :)
Novi artikli, vintage, ce koga zanima, stvari grejo zelo hitro, se splaca.. Dr. martens, Lita jeffery campbell, zara, topshop, vecina stvari kupljena v zda saj tam studiram :)
Poglejte v moj butik in najdite kaj lepega zase
Novo dodani izdelki.. * ugodno *
Punce splaca se pogledat
Punce splaca se pogledat ...
ugodne in nove stvarii!! plačam poštnino
neke stvari so v mojem butiku :) poglej te si ker nebi jih rada dala v karitas
znižala cene.... punce poglejte v moj butik.... za nekatere cene se še da zmeniti....
znižala cene....
ZELO ugodne cene, pridite in preglejte...mogoče se najde tudi kaj zate. :)
SAMO DANES SAME DOLOČITE CENO IZDELKA, CENA NAJ BO KOREKTNA :)
Ugodne cene! Pokukajte :))
ugodno prodam oblačila priznanih blagovnih znamk zaradi menjanja garderobe,krilca so unikatna.Cene lahko še znižam,stvari so odlično ohranjene,zelo malo nošene ali nobenkrat.Vabljene v moj butik:)
ZNIZANI VSI ARTIKLI!!!
MOJ BUTIK POGLEJTE SI<333 MAJKEMI NE BI VAM ZAL HAHA:D
vzamite si to minutko in pokukajte k meni..ne bo Vam žal, izplača se, tudi menjave
http://mojbutik.si/katjaavouri-28180?q=&page=1&sort= .. možna tudi menjava, drugače pa prodam :)
http://mojbutik.si/katjaavouri-28180 .... ugodno prodajam svoje zelo lepo ohranjene artikle.. ceno lahko še znižam ali pa menjam..
http://mojbutik.si/katjaavouri-28180 .. dodala sem še dodane artikle .. zapestnice, šal, majčke, bluze.. poglejte si malo, pa mi pišite kaj..cene niso zadnje, lahko jih še zmanjšam ali pa menjam .. :) lp.
http://mojbutik.si/katjaavouri-28180 oglejte si moj butik, cene vsekakor niso zadnje..lahko jih še znižam ali pa menjam .... lp. Katja :)
http://mojbutik.si/katjaavouri-28180 ... Zdravo. Sem Katja in sem se vam pridružila pred natako 3-mi urami in vam ponujam svoje nenošene (nove) oz. zelo malo rabljene stvari po zelo ugodnih cenah. Vablene v moj majhen butik. (cene niso zadnje) .... Glede prevzema bi bila zelo vesela, če bi se dalo zmenit za osebni prevzem, če pa drugače ne bo šlo, pa vam pošlem po pošti. (sem zelo poštena in resna prodajalka, tako da to tudi od vas kupcev pričakujem nazaj)... HVALA! Lp! Katja :)
Pridite pogledati v moj butik ;)
Vsa oblacila,dodatki,ki imajo ceno nad 7 eur bodo 2 eura manj...aja pa pstnina je moja... ;)
Znižala sem ceno vsem izdelkom v mojem butikcu :)
če kera proda LV torbico pinki /roza barve naj nujno pove proosim :)
Pridte kej pugledat na moj butik :)
danes na vse izdelke nad vredostjo 5 evrov plačate 2 evra manj....
UGODNE CENE !!! pokukajte v butik :-d
znižala cene izdelkov.... punce poglejte v moj butik.... za cene se še da zmeniti....