Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Prehrana, recepti, ekologija /

Smothie (debata in ideje)

Hej živjo punce, Nisem še zasledila smuti teme, tako daaaa - bi lahko tukaj malo počvekali o različnih sadno/zelenjavnih šejkih. Pa da si tud mal ideje izmenjemo. :) Si delate smutije? Sadne? Zelenjavne? S čim si jih največkrat pripravite? Jaz jih ponavadi pojem namest zajtrka, včeraj pa sem naredila svoj prvi "zelenjavni" smuti in moram priznat, da je bil super okej. [slika:cb6f3cde-b857-45ac-972f-df36e2c13e78] Zmikasala sem: blitvo, pol banane, 1/4 melone, chia semena, namočene orehe, zelen čaj, sok limone in malo probiotičnega jogurta. Fino, fajn in nasitno. :) Pa ve? Imate kakšno krasno idejo? Pozdrav, Miss.bee
2014 06 28
sliši se zabavno..sam jz sm mal prelena da bi tm pr koritu stala pa miksala :))) haha
2014 06 28
@zabica88 še predobro te razumem :)) - zato jaz ponavadi že zvečer naštimam (očistim, zrežem, zapakiram) sadje v majhne posodice in dam v zmrzovalnik za čez noč. Zjutraj pa vse samo v blender zmečem in - njaaaama.
2014 06 28
Jaz ponavadi delam smutije, ko si doma zaželimo nekaj sladkega. Mleko, Banana in Nutela :P tega dost pogosto delam :) Sadje bolj slabo jem, mi pa gdaj zapašejo vitamini in mi je lažje spit kot pa pojest, tako da vržem tisto sadje notr kar mamo doma.
2014 06 28
na netu vzamem recepte ,mam shranjene polno jih,samo nism pa se nrdila nobenga ahah trenutno mam kuro s koprivinim čajem :D
2014 06 28
Miss.bee. fajn je ce dodas zraven se kako zdravo mascobo...mogoce zlicko konoplinega olja. Predlog: namesto jogurta probaj s kefirjem. Jaz imam najraje: korencek, rdeca pesa, jabolko ;)
2014 06 28
js tudi iz neta poberem recepte, zelo rada pa tudi sama eksperimentiram :D meni so najljubši sadni, sploh z dodatkom sveže mete :) mjamaa meta, rjavi sladkor, jagode ( lahko sok, jogurt ali mleko) :)) ful dobr, osvežilno
2014 06 28
delala sem smoothie v smoothie baru tako, da vem kar nekaj različnih " receptov" .....Moj najljubši pa je: probiotični jogurt, banana, datlji, ovseni kosmiči in pomaranča :)
2014 06 28
Super tema! Upam, da čim več punc pripiše kakšen svoj naj recept:) Bi želela tudi jaz kakšen recept delit z vami, ampak sem še nisem spravila delat smothijev....imam pa v planu se 1x lotit:)
2014 06 28
Tudi sama si fulkrat naredim smoothie, ker so mi odlični namesto zajtrka. Najraje zmešam banano, jagode, stisnjen pomarančni sok, goji jagode in avokado. Obožujem tudi take iz gozdnih sadežev, malin, borovnic :D Imam pa ful rada tudi zelenjavne (špinača, kumare), pač res ni omejitev. Sem si kupila en ''smoothie maker'', kjer se ti smuti naredi že kar v kozarec, daš potem samo še pokrovček gor in ga velikokrat vzamem sabo na faks. Res odlična stvar :)
2014 06 28
zabluj3na - to imam tudi js :D sem si še dodatne kozarčke kupila :D najbolša stvar na svetu ! no js sem ravno danes probala tole kombinacijo : - lubenica - sveža meta - nektarina - malo limoninega soka - pomarančni sok - majhna žlička rjavega cukra res je top !! mislim da pri smutijih res ni omejitev, še nikoli nisem naredila takega ki bi rekla da ni dobr :) prav vsak ima svoj okus
2014 06 28
evo še en : koruzne žitarice, žlička medu, breskva in mleko :)
2014 06 29
Evo, ravno pred kratkim sem si kupila svoj mešalnik. Sem se danes lotila izdelave smoothija, po res dolgem času, se sploh ne spomnim, kdaj sem ga nazadnje pila. Današnja kombinacija sestavin: 1 banana + mleko cca. 3-4dl + malo vode (nisem ravno prevelika oboževalka mleka:)) + črna čokolada (1 majhna ploščica) + malo orehov + kosi ledu Bil je ok, samo sem pričakovala da se bo kaj čutilo čokolade, očitno sem dala premalo:)) Kosi ledu so pa res super - ker pride napitek res hladen in te ohladi še za nekaj časa. Se sedaj veselim, da poizkusim še vaše recepte:))
2014 07 09
Jaz se pred obiskom Indonezije nisem sploh ukvarjala s smoothieji, zdaj pa so postali res moj način življenja! Najbolj okusen mi je: Mango, jagode, maline, ovseni kosmiči za teksturo, papaja :)
2014 07 24
Super ideje tole! Ponavadi delam vse s paličnim mešalnikom. Ima katera smoothie maker? Kako se obnese?
2014 08 06