Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

Psihologija /

Zmanjšanje oz. rekunstrukcija dojk

Zanima me vaše mnenje o rekunstrukciji dojk, natančneje zmanjšanju le teh. Vsem je znano, da se večina žensk spopada z asimetrijo, nekatere bolj očitno kot druge. Pa me zanima kakšno je vaše mnenje o tem oz. ali bi se same odločile za ta poseg. Hvala že vnaprej
2015 01 29
Jaz vem samo to, da je do 18-ga leta zmanjšanje brezplačno in mi je po eni strani žal da nisem šla :$ po drugi strani pa ne vem če potem to funkcionira isto (če bi lahko dojila ipd)..
2015 01 29
Sama se ne bi. Glede na porast in razširjjenost raka dojk, si niti pomisliti ne upam, da bi šla na opperacijo samo zaradi estetskega vidika. Dokler je zdravje ne hvala. :)
2015 01 29
Sama se ne bi. Glede na porast in razširjjenost raka dojk, si niti pomisliti ne upam, da bi šla na opperacijo samo zaradi estetskega vidika. Dokler je zdravje ne hvala. :)
2015 01 29
po raziskavah je ugotovljeno, da ravno vsadki zmanjšujejo zmožnost raka na dojkah. Sama se bi odločila za poseg, če je seveda zdravstveni razlog zmanjšanje dojk. Veliko žensk ima zelo velike dojke in jim povzročajo še dodatne zdravstvene probleme...hrbtenica, ravnotežje. Kaj se pa tiče povečave dojk, je pa zopet...zdravstveno stanje...morebiten že pozdravljen rak na dojkah in si želi oseba nato umetne ali povečanje zaradi samozavesti. Tukaj ve, zakaj se je odločila za povečanje samo oseba, katera bo to naredila...zaznamovano otroštvo, partnerstvo.
2015 01 29
Kolikor jz vem, zavarovalnica krije zmanjševanje dojk, če je ena težka 2 kg (potrebno je preverit ta podatek, ampak mislim da sem si prav zapomnila) ne glede na starost... Če bi imela zdravstvene probleme zaradi velikih prsi (hrbtenica in podobna), bi se za poseg odločila.
2015 01 29
Sama sem se za poseg odločila, zato imam par informacij iz prve roke. Kar se dojenja tiče, lahko pride do kakšnih manjših zapletov in sicer da v dojki, ki je bila zmanjšana, ni enake količine mleka kot v tisti,ki ni bila. Prav tako pa obstaja možnost, da se zaradi dojenja zopet pojavi manjša asimetrija, tako kot tudi ob pretiranem hujšanju oz zreditvi. Je vsekakor manj tveganj kot pri operaciji z vsadki, saj tiste moraš po določenem času menjati. Razlog za opracijo je bil iz zdr.razlogov in zaradi asimetrije same. Sem imela eno dojko veliko nekje med C-D, drugo med D-E in je bilo zelo težko kupiti 1 modrc, ki je ustrezal na obeh straneh. Če bi želela res tipitopi modrc, bi morala kupiti 2, pa ju potem skupaj zašiti. Prevelik strošek, glede na to da so mi skoraj vsako leto še malo zrastle. Čeprav sem stara šele 23 let, odločitve ne obžalujem in bi jo definitivno še 1x sprejela. Se mi zdi da sem kar malo bolj "svobodna" postala :)
2015 01 29
Zavarovalnica krije zmanjšanje dojk le če gre za hude zdravstvene težave, ki so povezane s tem (bolečine v hrbtenici, oteženo dihanje,..) ali če je predvideno da bodo iz ene (ali obeh) dojk odstranili vsaj 1kg tkiva.Če je tkiva manj, se šteje kot estetska operacija in je samoplačniška. To seveda velja za ženske, moški imajo te operacije zastonj.
2015 01 29
> Anonimni: > Sama sem se za poseg odločila, zato imam par informacij iz prve roke. Kar se dojenja tiče, lahko pride do kakšnih manjših zapletov in sicer da v dojki, ki je bila zmanjšana, ni enake količine mleka kot v tisti,ki ni bila. Prav tako pa obstaja možnost, da se zaradi dojenja zopet pojavi manjša asimetrija, tako kot tudi ob pretiranem hujšanju oz zreditvi. Je vsekakor manj tveganj kot pri operaciji z vsadki, saj tiste moraš po določenem času menjati. > Razlog za opracijo je bil iz zdr.razlogov in zaradi asimetrije same. Sem imela eno dojko veliko nekje med C-D, drugo med D-E in je bilo zelo težko kupiti 1 modrc, ki je ustrezal na obeh straneh. Če bi želela res tipitopi modrc, bi morala kupiti 2, pa ju potem skupaj zašiti. Prevelik strošek, glede na to da so mi skoraj vsako leto še malo zrastle. Čeprav sem stara šele 23 let, odločitve ne obžalujem in bi jo definitivno še 1x sprejela. Se mi zdi da sem kar malo bolj "svobodna" postala :) Za katerega kirurga pa si se odločila?
2016 01 04