Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Zdravje /

Nadomestek za mleko? Ga uporabljam za kosmiče....

Mi mleko nekako najbolje ne odgovarja, ne mrzlo, toplo pa sploh ne. Vedno ko pojem kosmiče imam potem neprijeten občutek. Pijem ga sploh ne, uporabljam ga pri kosmičih, a bolj poredko, ker ga ne maram preveč... Sem si naredila kombinacijo: kosmiči+mleko+kokos+malo čokolade/kakava ....je bilo malo bolje, a še vedno mi ni odgovarjalo. Ko so na razpolago domača jabolka, naredim tudi nekakošno kombinacijo - jabolčna čežana z otrobi in je super. Drugače pa jedi, ki vsebujejo mleko (palačinke, šmorn...) mi ne delajo težav, jih z veseljem pojem. Sojinega mleka še nisem nikoli preizkusila, verjetno bi bila kar dobra ideja, da preizkusim.... Kakšna ideja razen sojinega mleka?
2015 03 18
Ovseno ne vpliva na hormone in pomirja živčnost :) Kokosovo (koko mleko se kliče) pa je najbolj podobno kravjemu po okusu :) Riževo zna zapirat in zakisat :)
2015 03 18
Riževo in ovseno mleko še poznam.
2015 03 18
Poskusi mleko brez laktoze...
2015 03 18
Jaz pijem sojino mleko večinoma, ker sem veganka. In je dobro, posebno če vzameš tisto z Okusem.. recimo z vanilijo ali čokolado. Njam. Moja prijateljica pa priporoča mandljevo mleko (lahko si ga narediš tut sama.. so na yt tutoriali).. ampak meni osebno ni všeč.. pa še precej drago je.
2015 03 18
Najlepša hvala vsem za nasvete [:ljubek] [:poljubcek]
2015 03 18
Različnih rastlinskih vrst mleka je zdaj res že ogromno. Tako kot so punce že naštele: riževo, sojino, ovseno,pa potem lešnikovo, pirno, mandljevo, kokosovo. Nekatera so boljša s kakšnim okusom (npr. vanilija, čokolada), spet nekatera so zelo dobra čisto naravnega okusa. Pa potem je spet od proizvajalca različno... Če si ga imaš možnost narediti doma, pa je tako še najboljše. Sem že skoraj doktorirala iz tega [:tihsmeh]
2015 03 19
Kupila sem ovseno mleko v Biotopicu, vendar ga nisem mogla spiti, ker je okus obupen :/ Ostala rastlinska mleka še nisem raziskala. Tudi meni ne paše kravlje mleko in ga ne pijem. V jedeh me ne moti, s tem nimam problemov. Kosmiče jem s jogurtom, noter si dam tudi sveže sadje.
2015 03 19
No to pa sploh nisem vedela, da se da doma narediti ta rastlinska mleka... Če ima katera kakšen recept, ki ga uporablja vabljena, da ga deli z nami [:nasmeh]
2015 03 20
Predpogoj dadoma narediš npr. mangljevo mleko, je to da imaš zelo zmogljiv blender. Sama ga nimam, zato se tega niti ne lotevam :)
2015 03 20
In v katerem smislu ti ne odgovarja?
2015 03 20
V tem smislu, da ko enkrat prenehaš piti mleko, prej si ga pil pa vsak dan, potem ko ga po dolgem času spet spiješ, ti je zelo slabo v trebuhu, vsaj meni, zato se ga izogibam. V jedeh je OK, jogurt pijem brez problema. Po več kot 1 letu brez mleka, sem npr. na smučišču spila 2 dcl kakava z alpskim mlekom in mi je bilo zelo slabo. Razvila sem intoleranco na laktozo. Mleko je narejeno za teličke in ne za ljudi (nisem veganka). Določeni narodi (npr. Arabci) imajo intoleranco na mleko in na vse kar je narejeno iz mleka.
2015 03 20
Marsikdo se mogoče sploh ne zaveda, kako mogoče ravno mleko negativno vpliva nanj, se pa morda pogosto počuti napihnjen in ima težave s prebavo.
2015 03 20
Res je :) Pa to da je mleko polno kalcija je samo larifari. Resnica je drugačna, mleko nam kalcij črpa ven... S osteoporozo se srečujejo ženske, ki so pile veliko mleka. Je pa dejstvo, da pač tega ne greš vsem razlagat, ker te gledajo kot da si s lune padel. Tudi smoothije delam s jogurtom in so super :)
2015 03 20
Tega pa nisem vedela. Hvala punce za nove koristne informacije. [:nasmeh] No ravno danes kupila riževo mleko v DM, hm, naredila kosmiče, ampak mi deluje čisto kot voda, čisto drugačen občutek ...nekako premalo gosta snov za kosmiče, skoraj tako kot da bi kosmiče jedla z vodo....no vsaj takšni so prvi vtisi....najbolje da preizkusim še z drugimi
2015 03 21
1 2