Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Zdravje /

Bolečine v trebuhu

Olja ! Imam eno težavo in sicer imam velike probleme z želodcem in prebavo. Velikokrat me boli trebuh. pač ne da se bi preveč najedla ali karkoli takega pojedla ker jem raznoliko. Očitno imam res problem z prebavo. In ker nebi rada takoj posegla po lekarniških pripravkih (tablete,napitki, itd. ) me zanima če mogoče katera ve za kakšno tinkturo ali kaj podobnega ? vsakega odgovora bom zelo vesela ! Hvala in lep pa čeprav deževen dan [:nasmeh]
2015 05 15
Malo opazuj, ob kateri hrani ti ni prijetno. Pri meni je npr. tako, da zjutraj nikakor ne smem smutijev piti, ker me zelo boli želodec po sadju (kot da bi z nožem rezal). Nisem bila sigurna in sem probavala različne "zvarke", ampak očitno mi ne sede. Tako da se najprej najem (kakšen jajček ipd), za malico potem kakšno sadje in je ok. Po kupljeni trgovinski zelenjavi (npr. paradižnik, paprika) isto (preveč škropljeno, očitno - po domači nikoli). Opazuj se, kako se ti telo odzove ob določeni hrani. Upam, da je kaj v pomoč - naj se ti hitro razreši [:ljubek]
2015 05 15
Kje boli? Zgoraj v želodcu ali nižje?
2015 05 15
čisto odvisno .. včasih čisto tam pri žlički potem čisto na desni strani , spodaj , levo .. kot da bi sledila kje hrana potuje .. včasih se zdim že samam sebi nora ko čutim bolečine na vseh krajih ..
2015 05 15
Hm, možno, da ti določena hrana poveča proizvajanje želodčne kisline... Se strinjam s TinyDaisy, opazuj katera hrana je problematična. Pa tudi poskusi kaj ti pomaga. Meni tekoči jogurt - v sekundi me neha žgati kislina in se pomiri želodec, mami to sploh ne pomaga, njej pomaga mleko, spet tašča prisega na sodo bikarbono, kolegica na zredčeno limonado (ja, dejansko s šibko kislino umiriš želodec). Poskusi kaj ti pomaga ;)
2015 05 15
Sama sem imela podoben problem. In sicer imam že nekaj časa probleme z želodcem. Pred enim letom me je začel zelo močno boleti želodec, dali so me v bolnišnico in po nekaj dnevih odpustili, saj so me nahranili z zdravili in bilo je bolje. Ko sem prišla domov, so se že drugi dan težave vrnile. Potem je šla v akcijo moja mami :) odšla je v lekarno, brala in iskala po internetu in kupila mi je gel, ki ga rečiš z vodo in piješ zjutraj na tešč. Popila sem 2 steklenički gela in težave so izginile. Ta gel naredi novo oblogo in pospeši prebavo. Bom poskušala najti, pa sporočim kateri gel je to :) sicer pa čim manj oz. sploh ne zdravil in pazi na prehrano - izogibaj se mastni, kisli in sladki hrani, česnu in močnim začimbam [:nasmeh]
2015 05 15
Meni za refluks in bolečine pomaga ingverjev čaj, ki si ga skuham sama, se pa dobijo tudi grenki čaji v lekarni, mislim, da Ašičev čaj ali nekaj podobnega. Pomaga mi tudi Iberogast, to so take naravne kapljice, ki jih daš v vodo in spiješ. Drugače pa poleg hrane pazi tudi na stres :) Pa nič kave, cigaret in mastne, težke hrane, sploh mlečnih izdelkov ne, ker plavajo dolgo časa na kislini ... Upam, da kaj pomaga :)
2015 05 15
Probaj vsak dan majhno žličko sode z vodo, če ne pa res gel sikapur je top :)
2015 05 15
Punce, previdno s sodo bikarbono, ker če jo boste jemale prepogosto, boste naredile veliko škodo telesu!
2015 05 15
soda bikarbona se tudi meni zdi preveč agresivna .. sploh če bi jo jemala pogosto .. bom še poskusila najprej z kakšnim domačim ''zvarkom'' potem pa posežem po lekarniških pripravkih .. hvala !
2015 05 15
Jz tut nekak nisem za sodo bikarbono. Probaj izločit mleko in mlečne izdelke, pa boš vidla če je morda kaj boljše. Lahko da ne prenašaš laktozo. Drugače pa rmanova in rožmarinova tinktura pomagata pri prebavi in težavah s želodcem. Narediš si lahko sama, rman in rožmarin (lahko skupaj ali ločeno) namočiš v alkohol in počakaš 3 tedna, nato precediš. Jz sm si to zimo naredila nekaj tinkturic za hec in jih pijem v čaju, je top :) Mislim, da imam eno flaško rmana še sigurno, za rožmarin bi mogla pogledat, če bi morda želela. Drgač sm si prej to kupovala in pride tam ene 8 evrov steklenička.
2015 05 15