Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Prehrana, recepti, ekologija /

Sladoled :P (in kje se dobi kak bolj zdravi sladoled)

Pozdravljene! Bliža se poletje in s tem se veča želja po sladoledu :) Kakšne imate najraje? Bi priporočile kako sladoledarnico? A ste morda že opazile kje kakšne sladolede brez sladkorja? (npr. s stevijo) Sploh na Obali, ali tudi v Ljubljani.
2017 05 25
Sladoled Indy & Pippa je 100% naraven in tudi sladoledi Tete Fride.
2017 05 27
O, hvala :) Bom prverila Indy & Pippa sladoled, če ga najdem. Teta Frida pa je verjetno predaleč, kot razumem. V bistvu iščem bolj kakšne malo bolj zdrave sladolede za take, ki se morajo izogibati sladkorju zaradi zdravstvenih razlogov pa nič pametnega ne najdem. Sploh v sladoledarnicah... pa se mi je zdelo, da dandanes bi pa ja mogli imeti tudi take verzije sladoleda...
2017 05 28
Jaz vem za sladolede, ki so narejeni iz 100% sadja. V naših koncih jih imajo na večih prodajnih mestih, prepričana sem, da so tudi v Ljubljani pa tudi v kakšnem malo večjem mestu. Nisem pa nikoli vprašala ali je v teh sladoledih res samo sadje in ni npr. dodanega sladkorja. To je vsekakor za preveriti. Ker prodajalci včasih res ne poznajo sramu z zavajanjem... Če so res iz 100% sadja (in nič dodatkov), potem sladkor še vedno vsebujejo - sladkor naravno prisoten v sadju. Mogoče še vedno bolje kot umetne arome, barvila, pa še tono drugih (vprašljivo zdravih) stvari v sladoledih. :")
2017 05 29
v kopru v kapitaniji stevia :)
2017 05 30
> blinkica: > v kopru v kapitaniji stevia :) O wow! A res? Bom šla pogledat.
2017 05 31
Jej, res imajo! Hvala.
2017 06 06
Tudi Cacao ima sladoled s stevio :) sem ga tudi sama probala pa je kar dober, ni tako pretirano sladek kot ostali.
pred 2 dnevi, 14:21
O hvala za info, za cacao pa nisem vedela, da imajo :") :") :")
pred 9 urami