Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Šport in prehrana /

Pohodni čevlji - priporočila

Pozdravljene! Iščem kakšna sveža mnenja glede pohodnih čevljev. Rada bi si kupila nove za poletno sezono. Najraje polvisoke. Imate kakšno pozitivno izkušnjo? Nek srednji cenovni razred. A ima katera od Alpine Iris?
2019 02 19
Zdravo, Sem strastna pohodnica in venomer sem kupovala pohodne cevlje Alpina. Sicer nikoli nisem imela izkusnje z modelom Alpina Iris, temvec sem bila s cevlji nasplosno zadovoljna, do pred dveh let. Prvo nezadovoljstvo se je pojavilo ob nakupu smucarskih cevljev, kjer so prodajali cevlje z vlozki iste noge. Po menjavi para, nic drugace. Ocitno je bila celotna serija narejena le za eno nogo, tako, da so me sami odslovili drugam. Drugo nezadovoljstvo pa ravno s pohodnimi cevlji. Kupila sem cevelj primeren za resnejse pohodnistvo, temu primerno nekoliko drazji. Visok, z Vibram podplatom, oblozen pri glednju ter mecnici, primeren nastavek za dereze itd. Cevelj je po prvi resnejsi turi samo se za v smeti. Blazina pri mecnici popolnoma zvita, podplat raven in drsec, rekla bi celo nevaren, podplat kot da ni ortopedski. Na sreco imam fanta, ki prodaja sportno opremo, med drugim znamko Scarpa. Te cevlji se res prilegajo vsakemu tipu noge s svojim nacinom zavezovanja. So ekstremno lahko, ce ne celo najlazji na trziscu. Obstaja vec modelov, od nizkih pohodnih cevljev do visjih. Prav tako cenovni razred. Vsekakor pa priporocam!
2019 03 31
Hvala za mnenje. Ja, za Alpino sem slišala nekaj kritik na čevlje kupljene v zadnjem letu. Drugače imam sama ene Alpinine stare 5 let pa se še odlično držijo, ampak so nizki. Ja, za Scarpo pa vidim, da so mnenja zelo dobra, tudi fant jih ima že 5 let, ampak so kar dragi in bi raje kaj malenkost cenejšega, sploh ker bi imela kaj res bolj za poleti.
2019 04 09
Zivjo, jaz imam Salewo tale model cevlja: MOUNTAIN TRAINER MID GORE-TEX https://www.salewa.com/mountain-trainer-mid-gore-tex-womens-shoes-00-0000063459?c=516636 Sem ful zadovoljna, zelo udoben :)
2019 07 04
Alpine nikar! priporočam La Sportiva, sploh če imaš ožjo nogo. Glede Alpine pa škoda denarja. Ukvarjam se z alpinizmom in vem kaj govorim. Tudi na našem A odseku nima nihče Alpine. Lp, Li
2021 06 16
Imam Alpina pohodne cevlje ze vrsto let in so mi top ❤️
2023 06 18
Alpina pohodni čevlji, katerikoli so super. Uporabljam že veliko let in z njimi prehodila veliko poti. priporočam
pred 26 dnevi, 08:31