Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Šport in prehrana /

Sokovnik - vprašanje

Živjo punce! Že dlje časa se odločam za nakup sokovnika, saj premalo zaužijem sadja in zelenjave, v obliki smoothijev pa se mi to zdi naravnost odlično in okusno. Kar me zanima je to, kateri sokovnik priporočate in na kaj je treba biti pozoren? V mislih imam sokovnik do vrednosti 50€ :D vsaj da sprobam, če se bo to obneslo pri meni :)
2014 02 07
Sem na istem kot ti, pa se mi ni obneslo ne s sokovnikom, ne s smoothie makerjem, tako da sem trenutno kar na ožemalniku :D drugače pa imaš v sparu pod blagovno znamko sim pex ful poceni od ožemalnika (pribl 12eur) do smoothie makerja (20eur), za sokovnik pa sem jaz precej odštela, pa mi je ful škoda glede na to da zdaj stoji...
2014 02 07
jaz sem enkrat kupila iz nekega kataloga in se spomnem da je bil zelo drag, samo ne vem točno koliko. in se mi je že na začetku uporabe pokvaril. sedaj sem si pa kupila enega v lidlu, bil je 35€ in sem zadovoljna. enakega imajo tudi v šparu za okoli 65€. skratka ne kupuj dragih.
2014 02 07
tudi jaz imam takega iz lidla in je super! lahko daš notri tudi večje kose sadja, nerabis lupiti vsega sadja- kako ti pač ustreza :)
2014 02 07
Da se še jaz vmešam :) To kar si napisala, da bi rada sadje oz. zelenjavo uživala kot sok, ti priporočam da ga kar tako pozobaš, boš mela več od tega. Vsi ti ala sokovniki , ki jih omenjate, niso najboljši. Ne znam zdaj točno določene besede uporabit, ampak je fora da ti sokovniki delujejo toplotno. Torej s toploto uničijo vitamine. Lahko rečem da se malenkost spoznam na te stvari, ker imam sama sokovnik Hurom. Fora je, da mora imeti hladno stiskanje, da se ohranijo vitamini. Predstavljajte si tisto veliko prešo za grozdje. No tisto se vrti pod nizkimi obrati in ne proizvaja takšne toplote...tako je tudi pri sokovnikih. Če sem ti s tem kaj pomagala.
2014 02 24
se strinjam z katja23. najbolje da res poješ eno sadje..npr za malco.. s tem dobiš tudi zadostno zalogo sladkorjev...ker če si v sokovnik stisneš ne vem kaj vse, predstavljaj si vse to pojesti.. npr 2 banani, pomaranča in še kaj...čisto preveč...in potem se ljudje čudijo, pojejo toolk sadja pa se redijo al pa ne shujšajo ;) jaz se raje napijem vode in sem ok :)
2014 03 30