Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

mojbutik.si Blog

Domov Blog Pet zlatih pravil za vaš butikec.

Pet zlatih pravil za vaš butikec.

Pravila v naši družbi obstajajo z razlogom: da se jih upošteva! Brez njih bi se svet spremenil v kraljestvo kaosa, mojbutik.si pa v živalski vrt.

Ker želimo na internetni strani ustvariti skupnost prijaznih, uglajenih, modnih deklet, zadnja opcija ne pride v poštev. Pravila so enaka za vse uporabnice in na strani vzdržujejo red, zato prosim, da si tole objavico podrobno preberete.

1. UPORABLJAJTE SVOJE FOTOGRAFIJE

Nedvomno sem mnogo kateri od vas že velikokrat »zatežila« s tem kakšne slike uporabljate v svojem butikcu. Da si boste malce lažje predstavljale zakaj sem taka »tečka« glede tega pravila, vam bom na hitro obrazložila njegov izvor.

Sigurno vas je v življenju že kar nekaj ljudi malce »potegnilo za nos« kajne?  Današnji časi so pravi raj za take ljudi, predvsem zaradi popularizacije interneta ter množičnega spletnega nakupovanja. 

Predstavljajte si, da na internetni strani najdete božansko oblekico, prelepe barve s krasnimi detajli in zadrgico na hrbtu.  Kakšna sreča! Točno tako oblekico ste iskali. Hitro jo naročite na svoj naslov in nestrpno čakate, da vam poštar dostavi paket pred vrata.

Paketek prispe skupaj s šokom. Oblekica ima zadaj pokvarjeno zadrgico, biserčki odpadajo, barva pa je čisto drugačna kot slikci iz interneta. Veste na kaj ciljam?

 Sliko na internetu si lahko shrani kdorkoli in jo naloži v svoj butikec. Kako naj ostale uporabnice vedo, ali je artikel res v vaši lasti? Kako naj uporabnice vedo, v kakšnem stanju je stvar, če zraven ni priložene fotografije, ki ste jo posneli sami? Ker se želim izogniti prevaram in nezadovoljstvu uporabnic, je pomembno da temu pravilu sledite.

Internetne slike so res bolj kvalitete in lepe, vendar nikoli ne smejo biti objavljene v butiku kot prva ali edina slika artikla. Lahko stojijo na  drugem, tretjem…mestu, glavna slika pa more biti obvezno vaša! V nasprotnem primeru se vaše objave brišejo.

 Prepovedana je tudi »prodaja« artiklov, ki jih šele kasneje naročite iz strani kot so ebay itd. !!!

2. DOBRA SLIKA POVE VEČ KOT 1000 BESED

Kvalitetno sliko lahko posname kdorkoli. Ni potrebno da imate v lasti »ornk aparat«, saj je mali digitalec kos nalogi. Zagotavljam vam, da bodo artikli v butiku hitreje prodani, če si boste vzeli minutko ali dve več in se zares posvetili nalogi. 

Naj z vami delim 3 trike, ki se jih poslužujem tudi sama.

 

a)      SLIKAJTE NA DNEVNI SVETLOBI:

Pri umetni luči so slike temne, prave barve pa ne pridejo do izraza

b)      ARTIKEL POSTAVITE NA ENOBARVNO PODLAGO :

Najbolje je artikel obesiti na obešalnik in pristaviti h beli steni. Simple as that!

c)       IZOGIBAJTE SE UPORABI MOBILNIKOV:

Slike so pogosto zamegljene, artikla se ne vidi dobro itd.

3. SLIKAJTE DETAJLČKE

Ima vaša bluzica zanimiv ovratnik? Napihnjene rokavčke? Zadrgico na hrbtu? Pomembno je, da to delite z vašimi kupci. Mogoče prav ta detajl uporabnika navdihne za nakup. Več je VEČ!

Naprošam vas tudi, da ste iskrene glede tega kakšen artikel prodajate! Če srajčki manjka gumbek, to omenite. Res da mogoče ne bo tako hitro prodana, kot bi bila sicer, vendar si boste prihranili veliko nevšečnosti, ki temu sledijo. Potrudite se, da bodo slike govorile zase in kupcu že od začetka dale vedeti kaj lahko pričakuje! Nihče ne želi dobiti umazanega in raztrganega artikla kajne?

Kako bi se počutili vi, če bi naročili Titanik z Leonardom DiCapriom, dobili pa akcijski film s Chuck Norrisom? »Hej čakaj malo! Tega pa res nisem naročila!«

4. PRODAJAJTE LE EN ARTIKEL HKRATI

Če se na sliki pojavlja več artiklov (A) nastane zmeda. Tudi če prodajate 5 majčk z kratkimi rokavi in jih naložite v isto objavo, za enako ceno, to žal ni dovoljeno.

S tem ko naložite vsak artikel posebej, si večate možnost za prodajo: uporabniki hitreje najdejo vaš butik in vaše artikle, saj pogosto preletijo le male sličice oglasov, na njih pa ne večkrat ne kliknejo.

Prosim vas, da za vsak artikel ustvarite novo objavo (B), razen če stvari prodajate kot komplet (Kar tudi navedite v opisu). V nasprotnem primeru se bodo objave brisale. Pozorni bodite pri prodaji nakita in kozmetike!

Odsvetujem tudi uporabljanje kolažev iz več fotografij na prvem mestu, saj so nepregledni, še posebej ko so pomanjšani.

 5.  LE OBLAČILA, NAKIT IN KOZMETIKA

Na žalost na mojbutik.si ni prostora za artikle, ki ne spadajo v te tri kategorije. Mobilni telefoni niso nakit, fitnes karte niso kozmetika, definitivno pa se ne morem obleči v otroški voziček. Prosim vas, da takih artiklov ne nalagate na internetno stran in že vnaprej opozarjam, da bodo vaše objave izbrisane ob koncu dneva!

 Upam, da sem vam s to prvo objavico odgovorila na morebitna vprašanja in vam olajšala uporabo spletne strani :)! Uživajte v prvih Decemberskih dneh,

Mojbutik.si

Zelo dober prispevek. No naj pa dodam da sem v moj butik ze trikrat nalozila cipkaste pajkice (s slikami ki so bile posnete v studiu tako da so moje lastne in niso iz interneta) pa je bil oglas se vsakic do sedaj izbrisan :( kaj naj naredim? Lp
Pozdravljeni! Že nekaj dni se zaman zafrkavam z nalaganjem oglasov na teh straneh, pa posnetkov oblek iz ključka nikakor ne sprejme, ampak se vsakokrat pod sliko pojavi rdeč križec, oglasa pa nato ne objavi! Kaj naj še naredim?? Sem že obupala!
Odlični napotki! Res je pri mnogih oglasih naključno opaziti, da se dekleta vseh teh osnovnih pravil ne držijo in jih v svojo škodo ne upoštevajo! Res čudovita stran za častilce mode! Le tako naprej!
Smo skupnost, kjer lahko kupiš, prodaš ali menjaš oblačila
Kupi - Prodaj