Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

O otrocih /

Otrok, kdaj?

Zanimajo me vasa mnenja, mnenja tistih, ki jih ze imate in tistih, ki ne :)
2014 12 08
Jaz jih še nimam .. če pa lahko vseno podelim svoje mnenje pa se mi zdi da meni bi blo najbolj okej pri 25 :D
2014 12 08
jaz mislim da je ok imeti otroke tam nekje 24-26
2014 12 08
takrat ko čutiš, da si pripravljena. jaz sem rodila ne dolgo tega (prvič) pri 38-ih. in je vse ok. lp
2014 12 08
Čisto odvisno, za nekoga je pravi čas pri 20-ih, pa drugo žensko pa pri 40-ih. Vseeno mislim, da če ženska namerava imeti otroka, naj rodi do 35. Sama sem stara 26 in o otroku sploh še ne razmišljam, res pa je da sem samska in da si trenutno otroka ne želim. Ko se otrok enkrat rodi, se res vse spremeni, tako da imam namen še nekaj let potovati in uživati ter nato imeti otroka (če ga bom sploh imela).
2014 12 08
Stara bom 27. O otroku bom razmisljala ko ga bom lahko prezivela! Trenutno pa ne ker se zase nimam, ne ostane mi niti 20€ na mesec. Tako da sem raje brez vesti kot s slabo!
2014 12 08
Stara sem 20, partner 22. Si zeli otroka, in pravi da ko bom pripravljena.. On je redno zaposlen, jaz pa studiram. Ce bi v studiju uzivala in si res zelela dostudirati, bi seveda pocakala, tako pa sem v dvomih. Je pa res, da si tudi sama zelim se nekaj casa uzivati samo s partnerjem, vseeno pa nocem zatirati njegove zelje
2014 12 08
Pri 20-ih si pomoje občutno premlad za takšno odgovornost kot je otrok. Vzami si vsaj še kakšno leto zase. Sama sem pri 20-ih razmišljala podobno kot ti, vendar imam danes čisto drugačne prioritete. Na srečo nisem zanosila, pač pa sem se s takratnim partnerjem razšla (pa ne zaradi otroka). Danes vidim, da sem imela srečo, da se je vse izšlo tako, saj je bilo zame najboljše.
2014 12 08
Dodajam še, da niti slučajno ne podležeš pritisku partnerja in njegovi želji, saj ga boš konec koncev ti rodila in tebi se bo svet spremenil in postavil na glavo. Partner pogosto misli, da je otrok samo priden, da nič ne joka, itd... Veliko partnerjev se tudi razide takoj po rojstvu otroka, tak kot moj bivši in njegova... Meni, pa je pravil kak je super imeti otroka, ja seveda ko pa mama skrbi zanj, on pa ga pride 1x tedensko malo pocartat [:sokiran]
2014 12 08
Jaz jih (še) nimam. Sem že kar čez 30 let (naslednje leto bom 32), krepko čez 25 let, leta katera omenjajo nekatere..V glavnem trenutno nimam finančno urejenega življenja in realno bi bila ta odločitev katastrofalna. Skupaj z fantom niti trenutno ne moreva živiva skupaj (skupaj že več kot 10 let), zaradi finančnih vzrokov, kaj šele da bi načrtovala kakšnega otroka. Že kar nekaj let razmišljava v odhodu v tujino, ker tukaj ni nobenih možnosti za življenje:( Upava, da nama do konca naslednjega leta uspe oditi. Ko bodo pa stvari finančno preskrbljene, pa lahko razmišljava o otroku...čeprav res pa je da verjetno nimava veliko več časa, glede na to, da nisem več "mlada"...niti ne vem do kdaj okvirno se pri večini žensk začne menopavza:) Drugače pa ja ne imeti otroka, če je to edino fantova želja...zavedajte se, da lahko se pripeti karkoli in vsaka ženska (tudi seveda partner) mora meti v mislih vprašanje - ali je sposoben vzgajati otroka sam?
2014 12 08
Če prav razumem, si ti študentka, brez rednih prihodkov. Nikoli ne bi imela otroka dokler ne bom zmožna finančno poskrbeti zanj sama.
2014 12 08
Če se vse zelo lepo izide je lahko vse to kar si napisala tudi ko si 25+, prej nikakor ne. Večini se pa res vse poklopi, ko so 30+, enim nikoli oz. prepozno, ko se rodna doba že približuje koncu... Poznam veliko punc, ki so pri 20-ih rodile, brez da bi končale faks oz. šolanje, živijo na račun partnerja, ki je precej starejši (ne vem ali res ne razmišljajo ali enostavno študirajo od danes do jutri). Ali so npr. razmišljale o scenariju, da se zveza ne izide? Kaj bodo v tem primeru same z otrokom ali dvema, brez službe? [:sokiran]
2014 12 09
Meni se zdi od 25 let dalje najbolše če pač gre.. Sama sem sicer stara 18 let in sem samska.. ampak želim se naprej izšolati si poiskati službo da bom finančno kolikotoliko stabilna če bo vse to pa bo tudi otrok :) Je pa res da je velikoo odvisno tudi od partnerja .. tako kot ste že ene rekle veliko si jih želi otrok ampak oni ne vstajajo ob 2 ali 3 zjutraj da ga nahranijo previjejo itd. Niso z njim cel dan ko otročka mučijo krči. Oni so ponavadi z njim takrat ko mirno spi da ga pocartajo..se pa razume da niso vsi isti ! .. Tako da moje mnenje ko si oba želita in sta res pripravljena na to potem se naj to zgodi :)
2014 12 09
No mislim da vsaka ve kdaj je pripravljena na otroka .. to čuti v sebi .. in če je to pri 25 ali pa pri 35 letih .. Takrak ko tvoje življenju to omogoča in ko je želja pa naj pride na svet tudi mala beba :) LP
2014 12 09
kar nekaj vas piše o "ko bom imela službo". To lahko, da ne bo tako kmalu, ali pa ob najslabšem scenariju nikoli; samo toliko, da vas ne bo čas povozil, medtem ko boste upale na finančno neodvisnost. Moja izkušnja: sem 30+, z mag v žepu (področje psih), en kup priporočil, volontersko delam že 10 let (različna socialna področja), pa službe ne dobim. Imam skoraj leto dni starega otroka, za katerega sem se odločila po tehtnem premisleku. Če ne bi bilo mame, bi pogorela, ker je tudi partner pred kratkim ostal brez službe (gradbeništvo). Na boljše čase ne upam več, ker sem prepričana da jih ne bo. Seveda pa prihajajo slabši. Trenutno obiskujem tečaj nemščine, ker bom iskala kakšno nizkokfalificirano del mesto v sosednji avstriji (nemčiji, švici). Me pa veseli, da je še toliko upajočih ljudi v slo; jaz sem že zdavnaj vrgla puško v koruzo.
2014 12 09
1 2 3 4 5 ... 9