Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Prehrana, recepti, ekologija /

Katera dieta res pomaga?

S prijateljico sva v nekaj mesecih pridobili kar nekaj kilogramov in bi se jih radi znebili, ampak na žalost noben fitness ali kakšen tek oz. drugi treningi ne pridejo v poštev, ker sva preveč zasedeni :( Predlani sem sprobala dieto z zeljno juho (2 tedna), kemični razkroj (1 teden) in jajčno dieto (1 teden). Ponovila sem dvakrat, torej dva meseca, in shujšala skoraj 10kg. Noro! :D ampak naslednjič, ko sem spet šla na te iste diete za isti čas, sem izgubila samo 2-3kg :( Zato bi vas prosila za pomoč, če veste za kakšno res učinkovito dieto, ki ne traja več kot 2-3 mesece. Vem, da nobena dieta ni učinkovita brez telovadbe, ampak je vredno probat :) Hvala :)
2015 01 20
sadno-zelenjavna presna dieta - ješ sadje, zelenjavo, oboje surovo 14 dni
2015 01 20
Vsak dan zjutraj zmiksaš šopek peteršilja v ene 3 dl vode, dodaš sok ene limone in spiješ na tešče
2015 01 20
Samo locevalna dieta pomaga in v enem mesecu zgubis od 10-15 kg. :) preverjeno
2015 01 20
Samo ena: zmanjšaj vnos kalorij ( = manj jej) in povečaj porabo kalorij ( = več migaj)
2015 01 20
dieta kemičnega razkroja :) res je super in veliko zgubiš edini pogoj je da se redno zraven tudi giblješ..
2015 01 20
Ja to je pa verjetno čisto res kar je napisala # DeltaD:) Jaz bom začela s tekom, morda se bo kaj poznalo [:nasmeh]
2015 01 20
A mi lahko katera pove kaj je to dieta kemičnega razkroja....hm, res prvič slišim....
2015 01 20
# spelilobi - Hvala za link. Ah, se bolj malo spoznam na te diete, sploh še nikoli nisem bila na nobeni.... Bom pa letos preizkusila post, da si razčistim organizem. Imam doma knjižico Doktor Sonce, Post pot do zdravja, priporočam, zelo lepo napisano, katera živila so ok in katera ne (avtor živila razdeli na životvorna, živodejna, živostatična, živomorna živila). Priporočam, da si izposodite v knjižnici:)
2015 01 20
DeltaD - to je edino in tud najbolj zdravo! :)
2015 01 21
DeltaD - drugače to ne drži, ne za vse hehehe [:smeh] svetujem, da kot prvo zmanjšaš vnos kalorij (kot je napisala DeltaD) in se začneš zdravo prehranjevati (kar pa ne pomeni, da preskakukješ obroke, ker s tem ne boš čisto nič shujšala, ker bo telo nabiralo še dodatne zaloge...). kar se pa tiče diete, pa res ne vem katera bi bila najprimernejša, ker se ne spoznam preveč na diete :( pa veliko sreče & uspeha (vztrajnost je pri tem zelo pomembna, ne obupaj hitro, ker včasih rezultati niso vidni takoj, ampak so vidni šele po določenem času) & upam, da boš čimprej ponovno srečna v svojem telesu [:nasmeh] P.S.: Ni se ti treba nič mučiti s telovadbo, ker bo že zdravo prehranjevanje in ustrezne diete naredile svoje učinke, verjemi. Sama sem bolj suha, pa se nič kaj dosti ne ukvarjam s športom (nimam časa za šport, ker sem umetnica in se posvečam svojim zgodbam in drugim umetniškim delom), tak da meni verjemi, da se da shujšati tudi brez telovadbe, le z zdravo prehrano in s pravilnimi dietami in s tem se strinja tudi moja mami [:ljubek]
2015 01 21
Jz bi črtala sladko in mastno hrano (vse kar je ocvrto) in jedla manj, od tem pa športala. Nikoli sicer nisem bila na dietah, niti imam preveč kg, vendar pa mislim da je to najboljši način.
2015 02 07
Pol ure-uro na dan pa dvomim,da nimaš časa :/ Moje mnenje,če se tako trudiš za diete se trudi tudi za rekreacijo .Saj ne rebiš nikamor hodit ,doma lahko telovadiš
2015 02 10
Če vas zanima, jaz pišem diete za vsakega posameznika posebej. Več informacij na zs :) lp
2016 01 21
Po mojem mnenju je težko najti dieto, ki bi učinkovala dolgoročno.. Sama sem zgubila 6kg brez truda s spremembno življenjskega stila.. nič takšnega, samo naredim si plan, kaj bom čez dan jedla, zjutraj vsak dan pojem puding, čez dan pazim, da vnesem dovolj beljakovin. 80% hrana, 20% vadba.. če je katera iz Lj se lahko kdaj zmenimo za kako aktivnost, pohod :)
2018 08 16