Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

Ločitev, konec zveze /

Nasvet na temo GINEKOLOGIJA in vnetja... 1.del

Pozdravljena Imam kakšno leto in izkušnjo več, zato si dovolim, da povem malo več na to temo. Prosim, hodite redno k ginekologu na pregled in upoštevajte navodila za varno spolnost! Najrazličnejši izcedki so klic telesa na pomoč - četudi imaš ti izcedek, se morata vedno oba zdraviti!! Ker ti si boš tvoje telo pozdravila, ampak okužba je še vedno prisotna pri tvojem partnerju. Pomembno je, da se OBA zavedate, da morata skrbeti za Glejte, se splača v "rani mladosti" poskrbeti za zdravje tam spodaj, ker razne okužbe so povzročitelji težav kasneje - rak materičnega vratu, neplodnost, težave pri zanositvi. Ja, vem, bla bla bla...
2015 01 29
Zakaj je ta test pomemben? Test je pomemben za vse, ki imate količinsko pestro spolno življenje ali pa bi se pred odnosom s partnerjem le radi prepričali, če je ta vreden vašega zaupanja in vas ne bo okužil z neprijetnimi težavami. Kdo je najbolj izpostavljen tveganju okužbe s klamidijo? Okužba je najbolj pogosta (in lahko povzroča resne zaplete) pri mladih ženskah. Če ste spolno aktivni in mlajši od 25 let, obstaja 10% možnosti okužbe s klamidijo, če ste mlajši od 20 let in ste imeli nezaščitene odnose je ta procent lahko še višji. Kaj naredim, če test pokaže, da imam klamidijo? Če ste okuženi, se posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo predpisal zdravljenje z antibiotiki. Prav tako poskrbite, da gre na zdravljenje tudi vaš spolni partner, saj lahko v nasprotnem primeru pri ozdravljenem partnerju pride do ponovne okužbe. Pri ponovnih okužbah pri ženskah lahko pride do veliko hujših težav s plodnostjo. Če je možno, spodbudite svoje bivše spolne partnerje k testiranju, saj je lahko okužba pritajena več mesecev ali tudi let. PUNCE...NE IGRAJTE SE S SVOJO PRIHODNOSTJO, POSKBITE ZASE IN SVOJO VAGINO TER REPRODUKTIVNE ORGANE!
2015 01 29
Se strinjam :) Fajn bi se bilo testirat na začetku vsakega novega razmerja. Test za klamidijo mi je opravila ginekologinja s brisom, kljub temu da moje število partnerjev ni bilo visoko, sem pa imela vnetja, glivice... Teste je bil negativen, sem pa bila pomirjena :) Na ostale SPB se nisem testirala.
2015 01 29
Problem je v tem, da ti imaš lahko samo enega partnerja....ampak ni nujno, da je tvoj partner zvest...verjetno tudi z zagotovostjo malokatera lahko trdi, da točno ve koliko partnerjev je imel partner ... Poleg tega je pomembna HIGIENA partnerja, obeh! Tu ne gre samo za klamidijo...treba je hoditi vsake dve leti narediti bris - rak materičnega vratu! Vedno mlajše zbolevajo za to tiho in ubijajočo boleznijo. In ne pomagajo nobena cepljenja v mladosti, otroštvu...
2015 01 29
Mogoče še en dodatek - uporabljajte zaščito (kondome), v primeru rednega partnerja in brez želje po otrokih pa kontracepcijo. Splav ni oblika kontracepcije!!
2015 01 29
Seveda, PAP test - bris materičnega vratu je brezplačen na vsake 3 leta, vmes si dejte punce plačat, sej ni tolk velik. Drgač sem pa za kondome.
2015 01 29
Se popolnoma strinjam - KONDOMI ter kontracepcija. Splav - je rešitev v ekstremnih okoliščinah, morate se zavedati, da tudi tak poseg pusti psihične in telesne posledice.
2015 01 30
Tako, pa moje mneje je da bi se res vse mogle it testirat npr. vsake 2 leti, pač odvisno od števila spolnih partnerjrv, kaki svingerji pa na vsakih 6 mesecev...
2015 01 30