Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

Zgodbe iz spalnice, 18+ /

motnje hranjenja - iz enega ekstrema v drugi

Pri meni se je to začelo nekje pri 14. letih , diagnoza postavljena med 15. in 16. letom. obiskujem psihiatrinjo, a zdi se mi, da mi čisto nič več ne pomaga. Vmes se je zgodilo, da je že šlo na boljše, začela sem jesti in se ukvarjati z zdravo prehrano, vsi so misli, da se končno pobiram, tudi jaz. potem pa spet 10 korakov nazaj...ogromno shujšala, potem spet na boljše. Zadnje dve leti skačem iz enega ektrema v drugi - obdobja stradanja in obdobja prenajedanja. To me ubija. se ZAVEDAM TUDI SAMA, da tako ne bo šlo več naprej in da bo treba nekaj spremeniti. Ampak od tu naprej ne znam. Je katera tu, ki se je spopadala/se spopada s katero od motenj hranjenja? Še najbolj vesela bi bila kakšne, ki je MH prebolela. vsaka zgodba, mnenje, nasvet, itd ... dobrodošli!
2015 09 25
Mislim, da je najbolj pomembno, da se najprej začneš sprejeti sama kakršna si. Ker če še vedno misliš da nisi lepa takšna, kot si in se s tem obremenjuješ, boš vedno zapadla nazaj v ta začarani krog. Poglej malo okoli sebe, poglej če imajo vrstnice in prijateljice zelo "probleme" s svojo samopodobo, zelo težijo k "perfektnemu" videzu, "perfektni" postavi... takšni ljudje okoli tebe ti samo škodijo. Ko boš lahko šla v družbo brez make-upa in perfektne frizure, brez da bi pri tem paničarila, kako te drugi gledajo, ko boš spoznala da si veliko več kot tvoj izgled, bo tudi pritisk nate manjši. Ti veliki pritiski iz družbe in okolice, pa tudi iz družine mogoče, so velikokrat vzrok za motnje hranjenja.. Vprašaj sama sebe iskreno, če se ceniš dovolj, in kakšne vzglede imaš pri svojih najbližjih. Lp
2015 09 25
Glede na moje izkušnje se skrivajo za motnjami hranjenja zelo različne osebne težave, ki so v manjši meri povezane oz. so posledica tako imenovanega popolnega videza, ki nam ga vsiljuje družba. Mislim, da sta s psihiatrinjo te stvari tako ali tako že obdelale. Mogoče bi bilo dobro, da psihiatrinji poveš, da imaš občutek, da ti vajina srečanja več ne koristijo v takšni meri kot so na začetku. Tako bo tudi ona lahko spremenila kakšno tehniko, ali pa priporočila še kakšnega drugega strokovnjaka. Za MH so žal značilni takšni začarani krogi, ki zajemajo obdobja izboljšanja in poslabšanja, tako da nikar ne obupaj in vztrajaj še naprej. Če imaš dober suport v družini ali pri prijateljih in jim zaupaš, jim povej ko imaš slabe dni. Mogoče bi kak pogovor takrat, ko čutiš potrebo po prenajedanju ali stradanju omili situacijo.
2015 09 25
priporočam ti knjigo "Ana je v meni"...ne sprejemaj hitrih sprememb.. korak za korakom.
2015 09 25