Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

Psihologija /

POMOČ - glede odpovedi, nasvet

Ali lahko zaprposiš za denarno socialno pomoč, če sporazumno prekineš delovno razmerje pred iztekom 3 mesecev (delodalalec izsiljuje za prekinitev delovnega razmerja)
2015 10 27
Ne. Ne podpisuj sporazumne odpovedi.
2015 10 27
Ne podpiši! Ko dobiš odpoved iz njegove strani, takrat lahko zaprosiš za socialno pomoč.
2015 10 27
Ne smes prekinit ker potem ne dobis nic od socialnega
2015 10 27
Nikar ne podpisuj sporazumne odpovedi. Ostaneš brez socialne pomoči, zraven tega pa še izgubiš pravico, da delodajalca tožiš, da ti je nezakonito odpovedal pogodbo o zaposlitvi. Od sodišča lahko namreč zahtevaš, da ugotovi, da ti je delodajalec pogodbo o zaposlitvi odpovedal nezakonito. V primeru, da se boš tega lotila, ti toplo priporočam pomoč odvetnika (glede na tvojo situacijo lahko pri sodišču zaprosiš za brezplačno pravno pomoč in oprostitev plačila sodnih taks). Lahko se zaneseš na napisano, s tem se ukvarjam poklicno. Drži se! Lp
2015 10 27
Jaz sem bila zaposlena s poskusno dobo 3 mesecev. Ze po 1 mesecu sem ugotovila, da firma ni resna in da nic ne bo iz nje..ampak so mi vsi govorili, naj izdrzim 3 mesece. Se dobro, da sva bila 2, da sem lahko izdrzala, ker je bilo mobinga tok, da se nama je skoraj zmesalo. Sodelavec je dal odpoved po 1,5 mesecu, ker ni bil v financni stiski. Jaz pa sem vstrajala. Ampak ko nisem dobila place (ze drugi mesec) sem se odlocila, da dam odpoved. Z zivci cist na koncu. In na koncu se je izkazalo, da za socialno potrebujes samo potrdilo, da si prijavljen na zavodu in zadnje 3 placilne liste. Tako sa sem dobivala soc.pomoc, ceprav so mi vsi govorili, da ne bom. Hvala bogu, da sem se odlocila, da dam odpoved. V tvojem primeru pa je se kaj drugega odzadaj, kokr berem. Tako da jaz ne bi podpisovala, naj ti jo on da.
2015 10 27
Ja res je tukaj je ogromno v ozadju. Delodajalec je tujec z delovno vizo, ki ima sumljivo preteklost. Najverjetneje je zbežal iz matične države zaradi kršitev. Vodi on posle, vendar njegovega imena in priimka ni nikjer zavedenega (vse napisano na družino). Kršitev iz naslova delovnih razmerij je ogromno (način izplačevanja, nepriznavanje bolniške, spreminjanje pogodb - aneksi). Potem pa še izsiljevanja, da se podpiše, da delavec, da odpoved.
2015 10 27
Ej groza, kaj se dogaja :( moj je tudi bil tujec.. Drzim ti pesti, da se bo vse dobro izteklo.
2015 10 27
Kakšno pogodbo pa imaš sklenjeno z DD? Če boš podpisala sporazumno odpoved potem ti ne pripada niti nadomestilo za brezposelnost niti denarna socialna pomoč, saj si "sama kriva" za svojo situacijo tako da ti odsvetujem, da karkoli podpisuješ. V primeru da podpišeš bi se potem v postopku lahko dokazovalo da si bila pod prisilo, da te je izsiljeval ipd. vendar so postopki s tožbo dolgotrajni tako da če se le da rešiti kako drugače, probaj na miren način.
2015 10 27
Pogodba je za 1 leto z poskusno dobo 3 mesecev. Rad bi se znebil pred iztekom 3 mesecev. Bomo videli kako bo, kaj takega kar bi šlo v škodo pa se ne bo nič podpisovalo.
2015 10 27
Potem ti lahko DD ob preteku poskusne dobe redno odpove PoZ, z razlogom neuspešno opravljeno poskusno delo, odpovedni rok je 7dni. Te ne rabi izsiljevati s sporazumi... Še vedno pa ti ostane izredna odpoved v določenih primerih, v tem primeru ti pravice ostanejo.
2015 10 27
Če sam prekine delovno razmerje izgubiš vse pravice za 6 mesecev , ki ti jo nudi država. Socialnih transferov, ni.
2015 10 27