Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Prehrana, recepti, ekologija /

Sladoled :P (in kje se dobi kak bolj zdravi sladoled)

Pozdravljene! Bliža se poletje in s tem se veča želja po sladoledu :) Kakšne imate najraje? Bi priporočile kako sladoledarnico? A ste morda že opazile kje kakšne sladolede brez sladkorja? (npr. s stevijo) Sploh na Obali, ali tudi v Ljubljani.
2017 05 25
Sladoled Indy & Pippa je 100% naraven in tudi sladoledi Tete Fride.
2017 05 27
O, hvala :) Bom prverila Indy & Pippa sladoled, če ga najdem. Teta Frida pa je verjetno predaleč, kot razumem. V bistvu iščem bolj kakšne malo bolj zdrave sladolede za take, ki se morajo izogibati sladkorju zaradi zdravstvenih razlogov pa nič pametnega ne najdem. Sploh v sladoledarnicah... pa se mi je zdelo, da dandanes bi pa ja mogli imeti tudi take verzije sladoleda...
2017 05 28
Jaz vem za sladolede, ki so narejeni iz 100% sadja. V naših koncih jih imajo na večih prodajnih mestih, prepričana sem, da so tudi v Ljubljani pa tudi v kakšnem malo večjem mestu. Nisem pa nikoli vprašala ali je v teh sladoledih res samo sadje in ni npr. dodanega sladkorja. To je vsekakor za preveriti. Ker prodajalci včasih res ne poznajo sramu z zavajanjem... Če so res iz 100% sadja (in nič dodatkov), potem sladkor še vedno vsebujejo - sladkor naravno prisoten v sadju. Mogoče še vedno bolje kot umetne arome, barvila, pa še tono drugih (vprašljivo zdravih) stvari v sladoledih. :")
2017 05 29
v kopru v kapitaniji stevia :)
2017 05 30
> blinkica: > v kopru v kapitaniji stevia :) O wow! A res? Bom šla pogledat.
2017 05 31
Jej, res imajo! Hvala.
2017 06 06
Tudi Cacao ima sladoled s stevio :) sem ga tudi sama probala pa je kar dober, ni tako pretirano sladek kot ostali.
2017 07 21
O hvala za info, za cacao pa nisem vedela, da imajo :") :") :")
2017 07 23
:) Indy&Pippa sem poskusila in res dober, ampak ima tapiokin sirup, če se ne motim, tako, da za določene ljudi, ki ne smejo sladkega zaradi zdravstvenih razlogov ni. Je pa veganski, kar je super za druge :) Sicer pa ima Cacao, vsaj v Portorožu, samo dva okusa s stevio (banana/jagoda in giaduia). Oba sta dobra.
2017 07 25
Indy & Pippa, sladoled Alive. Najbolj enostavno in poceni pa je, če si ga pripraviš kar doma: 1 banano (ali po želji več) zamrzneš čez noč oz. za vsaj 2,3 ure in zblendaš :) Nastane ista struktura kot je sladoled :) Lahko tudi dodaš različne dodatke npr. arašidovo maslo, kakav, chia semena, zmrznjeno sadje - borovnice, maline, jagode; kakšno sladilo če imaš rada sladko ipd .Možnosti je neskončno :) Po vrhu pa recimo posuješ kokos, granolo, semena, sveže sadje itd. Men je tole res top!! <3
2018 07 30