Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

mojbutik.si /

Pomoč na strani /

♠ ♠ ♠ NOVO - beseda s tisočerimi pomeni

Že nekaj časa nazaj sem že odprla tole temo, pa je verjetno ni nobena videla, ker je poplava reklam tukaj... Ker sem ravno danes imela še eno tako neprijetno izkušnjo, me zanima: Kaj za vas pomeni beseda novo? Ko napišete novo: so izdelki novi, z etiketami, samo pomerjeni, nošeni 3x, ali kaj drugega? Jaz, če napišem novo je novo. Ponavadi še dodatno opišem kaj to pomeni (nenošeno, samo pomerjeno, samo oprano, originalno zapakirano, ni bilo sprobano, z etiketo,...). Če je bilo nošeno, ne napišem, da je novo. Ampak, npr. da je bilo samo 1x nošeno. Vprašam zato, ker sem na MB že kupila izdelek, ki naj bi bil nov, pa je bil zmuckan, z luknjo. Se pravi zelo očitno nošen in sploh ne nov. Jaz tega izdelka sploh ne bi definirala kot novega. Danes je bilo nekaj podobnega... Ampak beseda ima za vsakega svoj pomen izgleda. Me zanima kako bi se počutile take, da bi kupile novo šminko v trgovini, na koncu pa bi se izkazalo ne samo, da je bila že rabljena, ampak jo je ena dobesedno en kos odgriznila... Nekako tako se počutim jaz, ko kupim 'novo' in je potem raztrgano... Zato sem se namenila vprašati: Kaj pa za vas pomeni novo? Napišete, da je nekaj novo tudi, če ste samo 2x nosile?
2019 05 16
Pozdravljena, jaz napišem novo pod tisto, kar je bilo obleceno enkrat za manj kot 2 uri ali pa nikoli. Vedno pa zraven pripisem tudi v katerem smislu novo...npr. novo- noseno enkrat za eno uro ali pa novo- noseno nikoli. Velikokrat dekleta kaj kupimo, pa oblecemo enkrat in je potem ta kos pozabljen na dnu omare, kar pa po mojem mnenju, ne pomeni noseno, ali pa staro pac pa je to pozabljen kos 😊 Je pa po mojem mnenju novo tukaj zelo tezko definirati, saj ima vsaka svoj spekter glede tega...zato jaz, ce v opisu ne pise nic, dodatno vprasam novo ali noseno enkrat ali veckrat...sem pa naletela tudi na dekleta, ki opisov ne znajo brati oziroma jih ne berejo, se ne pozanimajo o izdelku in potem napadajo prodajalko. Velikokrat tudi pricakujejo da je stvar NOVA (pozor- kot iz trgovine), kljub temu, da v opisu pise, da je bilo noseno nekajkrat... lep dan 😊
2019 05 16
Za prvi primer sem bila pač naivna. Sem bila nova na MB in sem zaupala, da če piše, da je novo je novo. In če ima še prodajalka veliko + odzivov, potem sploh ni dvoma. :) No, ni tako. Zadnji primer... Tokrat pa že vem kako stvari delujejo in sem vseeno vprašala po ohranjenosti in, če ima kakšno napako, tudi če je pisalo novo. Dobila sem odgovor, da je dejansko novo, premajhno in ni bilo nošeno. Ko dobim, pa luknja, ki je tipična za oblačilo, ki je bilo nošeno (na tak način raztrgano). Pa kakorkoli že ali je bilo nošeno ali ne, pričakujem, da se za napake pove, sploh, če posebej vprašaš. Oz. da se takih stvari sploh ne prodaja, ker se to ne da ravno lepo popravit. Jaz vsakič, ko me katera vpraša po ohranjenosti, grem še enkrat pregledat stvar in povem realno. V primeru, da sem kaj prvič spregledala. Kakorkoli, jaz če kupujem in piše novo - pričakujem brezhiben izdelek, če ni tak - pa pričakujem, da se to jasno napiše. Novo, nenošeno ne more bit strgano ali pa zmuckano. Brezhibne so pa lahko stvari tudi po tem, ko se jih 10x nosi. Odvisno od kvalitete in materiala. Je res, da je dandanes res veliko oblačil slabe kvalitete in so po dveh pranjih že zmuckane. Samo mislim, da bi bilo treba raje kot novo, 2x oblečeno opisovat stanje izdelka: kot novo, brezhibno, pojavljajo se mucke,... Vsaj take očitne stvari. Sicer je težko realno opisat, ker nimamo vsi enakih kriterijev. Dejstvo pa je da, ko napišeš pojavljajo se mucke, ne bo noben kupil. In nekatere pač to enostavno zamolčijo in zamenjajo ali prodajo vseeno.
2019 05 17