Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Nega telesa, lepota, kozmetika /

KATERI ŠAMPON UPORABLJATE ZA MASTNO LASIŠČE?

Živjo, hitro imam mastne lase, pa si jih ne umivam tako pogosto (2x na teden). Razni nasveti me ne zanimajo, zanima me samo KATERI ŠAMPON SVETUJETE? Na Lekarnarju jih imajo kar nekaj, pa ne vem, katerega bi kupila. Hvala!
2021 01 20
Šampon ni tako grozno pomemben, če so lasje hitro mastni jih je pač treba umit ali pa suhi šampon za vmes, druge ni. Jaz si jih umivam na dva dni, meni osebno pašejo najbolj za barvane lase (mastno lasišče in suhe konice)
2021 01 20
Med korono raje počakam in si jih umijem manj kot ponavadi saj niti nikamor ne grem, med tem pa uporabljam baby puder namesto suhega šampona, mama dela v salonu in mi naroči šampon za mastno lasišče znamke CARINA.
2021 01 22
Samponi so kemija, jaz si umivam z vodo v kateri je raztopljena soda bikarbona, lasje se zelo pocasneje mastijo, so bolj gosti in mocnejsi.. Ce je kaksna katero pa zanimajo naravni nasveti naj pove, pa napisem postopek :)
2021 01 22
da se počasneje mastijo s sodo bikarbono čisto verjamem, ker zelo izsuši, bolj gosti in močnejši pa ne verjamem da so.. mogoče le na videz, ker so izsušeni in bolj štrlijo. jaz se s tem ne bi ravno igrala, naravno in ''kemija'' gor ali dol. če je ''kemija'' res tako zaskrbljujoč faktor pride pa v potev naravni šapon npr. weleda, alverde....
2021 01 22
Jaz sem tezavo resila tako, da sem si lase zacela umivati z milom, potem pa uporabila tole: https://www.youtube.com/watch?v=ZmnZIpNMwoU&t=100s Lase pa si zdaj umivam enkrat na teden in je dovolj. Po treh umivanjih so se pokazali rezultati in definitivno priporočam! Seveda pa to ne deluje za vsako. Vredno je poskusiti :) S kemijo v samponih pa ne skodimo samo sebi, ampak tudi naravi in okolju,(plasticna embalaza, sodium laureth sulfate, kemikalije...)po nepotrebnem.
2021 01 25
Jaz sem se leta in leta ukvarjala s tem vprašanjem. Kateri šampon za mastne lase? Kupovala sem vse možno proti mastenju in za volumen. Lase sem si prala vsak dan, kar se mi zdi prepogosto. Prišla sem do zaključka, da ni važno kateri dobro prodajani (mainstream, če hočete) šampon za mastne lase, vsi so enaki: agresivno spirajo maščobo iz lasišča, posledično lasišče ustvarja maščobe samo še več. In ni nikoli konca. Že pred časom pa sem slišala od ene frizerke, da bolj pogosto kot pereš mastne lase, slabše je. Trenutno uporabljam Alverde šampon. Zdaj si ponavadi lase umijem vsak drugi dan, včasih pa še malo podaljšam s kakšnim suhim šamponom. Optimalne rešitve sicer še nimam, je pa bolje. Še ena stvar: nasvet frizerja, da za mastne lase naj ne dajem nič nanje, nobenih pen ipd., edino lak bi lahko bil ok, ostalo pa ne.
2021 01 26
od meseca maja uporabljam OLAPLEX kolekcijo...lasje so se mi popravili 100% pa tudi mastijo se manj. Tudi nov šampon sem načela šele v letošnjem letu :),
2021 01 29
jaz sem sprobavala teorijo, da bolj kot pereš lase bolj se mastijo. npr perem na dva dni, potem sem 2 eseca poskušala oprat na 3 dni in nso bili lasje nič manj mastni drug dan, samo mastnolaska sem bila... :s potem sem to opustila in jih raje operem na 2 dni in je
2021 01 30
Vsekakor priporočam kolekcijo Watermans, ne bo ti žal.. ;)
2021 03 20
Moji lasi se tudi zelo hitro mastijo, sem začela uporabljati trdi šampon od Zeliščno posestvo Cvetka (jaz sem imela koprivo)-https://zelisca-cvetka.si/vsi-izdelki/sampon-trd-kopriva. Prej sem jih prala na dva dni, sedaj na štiri do pet dni :") .
2021 04 11
Zelo priporočam te šampone znamke Villa Lodola, na naslednji povezavi: https://www.aamori.com/si/naravna-kozmetika-za-lase/sampon-proti-mastnim-lasem-50-ml.html Sama sem uporabljala enega od šamponov te znamke in moram priznati, da so res kakovostni.
2021 11 28