Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Vsakdan /

Dom /

Blago na metre - a je mogoce vrniti?

Pozdravljene, Danes sem imela eno res zanimivo izkusnjo v trgovini Elegance v Mariboru na Grajskem trgu. Naj povem se, da sem prvic v zivljenju kupovala blago na metre, za to nimam nekih predhodnjih izkusenj kako to poteka. Prodajalka mi je sprva kazala blago, ki stane 10eur na kilogram, kasneje pa sva iskale taksno z vzorcem, ki srm ga zelela. Trgovina je stara, prodajajo bolj poceni (vecinoma one-size) oblacila in izlozbo imajo polepljeno s plakati za razprodajo zalog, zato sem ze ob vstopu pricakivala nizje cene... No najdeva eno ok blago, mi vreze 3 metre in na blagajni zvem koncno ceno skoraj 60eur.... Prodajalka mi nato rece, da ker je vrezano, da od nakupa ne morem odstopit. Nato je se zraven klicala sefico, ki me je prakticno prisilila v nakup, ces kaj se grem tukaj, da se je potrebno pozanimati preden se blago vreze in da ona ne more nic naredit. Za blago sem placala, me pa zanima ali je to normalno? Cen nimajo nikjer napisanih in sem bila pod vtisom, da je vse po nekje isti ceni, kot kar mi je na zacetku ponujala. A bi mi oni morali vrnit denar in sprejeti blago nazaj? Blago je tanka viskoza z vzorcem, mi je pa prodajalka rekla da je ok za zavese....
pred 1 dnevi, 11:00
Zanimivo vprašanje. :) Če niste nikjer vidla te cene in je res ni objavljene nikjer (mogoče je bila skrita...ste vprašala?), potem ste imela/imate pravico plačat le ceno, ki je bila objavljena. Ostalo je zrelo za inšpekcijo. Vračila blaga, ki je bilo izrezano posebej za vas, pa verjamem, da niso želeli sprejet. To jim zakonsko ni treba v bistvu :( Se smatra kot unikatna stvar. "Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam" Upam, da rešite.
pred 1 dnevi, 13:03
Nikjer niso imeli jasno napisanih cen blaga, bilo je pač v zvitkih naloženo na policah in sortirano po barvah. Sem pa študentka plus še po naravi škrta in bi mi takoj padle v oči, tako kot so mi v oči padle cene vseh ostalih artiklov v tej trgovini, ki so bile napisane na jasno vidnih etiketah. Ceno mi pa je prodajalka sproti opisovala, zato sem bila pod vtisom da je bila enaka tudi za to blago, ki sem ga na koncu izbrala in nisem nič še enkrat vprašala. Če je do nekega trenutka vse imelo čisto enako ceno, bi pričakovala od prodajalke, da sploh tako veliko spremembo v ceni izpostavi... No hvala, sej zdaj razumem razlog, zakaj vračila ne sprejmejo, ampak kupec bi moral met pravico vsaj zavrnit nakup. Sploh ker ko sem ga kupovala sem bila pod vtisom, da stane 10 eur na kilogram, ne pa 20 eur na meter. Zdi se mi, da je šlo bolj za nateg kot pa nesporazum v tem primeru, ampak za izdelek sem nato že plačala in z njim odšla domov, ne vem kaj lahko tukaj naredi inšpekcija... pač tile mb butiki so res svet za sebe.
pred 19 urami