Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Dom /

Živali /

Hrana za mačke

Živjo, Doma imam mačkona, ki je bolj prefinjene sorte in gospodič pač ne jė glih vsake hrane, ki mu jo kupim. Doooh, mački, ane. Zato me zanima, če kdo potrebuje par vrečic DM hrane za mačke in par paštet iz Müllerja? Ali Če ima kakšen lastnik, sori- tlačan, mačka izdelano stretegijo, kako mačku podtaknit hrano, ki jo niti ne povoha? Pozdravček, Miss.bee
2014 05 07
:) Ma ni strategije, poskušaj zmešat to kar veš da imajo radi, s tem kar veš da ne marajo. Naši so se razvadili na vrečke, konzerve in brikete, veterinar nam je svetoval, da jim je dobro mešat zraven tudi domačo hrano, tko da jim zmešam konzervo in trdo kuhan jajc in podobno. Niso ravno navdušeni, samo vztrajna moraš biti :) Naš je imel probleme s mehurčkom zaradi preveč beljakovin (mesa) iz konzerv, tko da jim je fajn dat zraven kako zelenjavo (krompir, korenček), vse brez soli. V navadno vodo, ki jo pijejo, da je fajn dajat C vitamin (preventivno, da se jim ne naberejo kristalčki v sečovodu). Mah, že doktorirala sem iz vsega tega ;) Da ne govorim, da sem jim enkrat naročila preko neta ene zares drage brikete (10 kg) in so jedli samo sredino, ki je bila polnjena, kar jim je padlo iz gobčka pa so puščal, sem skoraj znorela :)
2014 05 07
@miss11 (kr obe mava nicke miss nekaj :)) - šele zdajle dala gliho) Ohoho. Zgleda da so tvoji mački ful vzgojeni. Jaz sem poskusila bit "vztrajna" in mu nisem dala nove hrane, kao pojedel boš staro. In veš se je potem zgodil? Hrana se mu je na krožničku posušila, on pa je bil en dan skregan z mano im se ga nisem smela dotaknit. :) Da bi bilo govora o kakšni drugi domači hrani? Jajčka in zelenjava? Ja sevedaaa. Pomoje gre rajš od hiše. :) Naš gospodič zelo rad je piščančje prsi (če so dimljene, še boljš) in poli salamco. Rad ima tudi koruzo in olive. (V bistvu sem zdaj pomislila, da mu lahko s tem zmešala tisto meso, ki ga ne je - samo je itak dovolj prebrisan, da bi koruzico pojedel, meso pa pustil - nekaj takega, kot te tvoji mačkoni, k so pojedli samo sredino) :) Drugače sem pa zadnjič čekirala v trgovini, na oddelku mačje hrane, kok nategujejo s temi vrečkami. Ej, povsod je blo not samo 8% obljubljenega mesa. Se vprašam okej, kaj pa ostalo? Mislim, s čim res mi futramo svoje žvali. Pa sm misnla, da je Gourmet al pa Sheba, kej boljš od teh nizkocenovnih vrečk - FIGOLE! Zavajanje na polno. Tole s C vitaminom bom pa probala. To se kup verjetno kar pri veterinarju? Mah, mene že od prvega dne, k smo ga kastriral skrbi, da bo mel težave s kamni, tako da to je res najmanj kar lahko nardim.
2014 05 08
Niso moji vzgojeni, dalec od tega :)) To je kot da imaš otroke, če jih v startu razvadis, je potem tezko z njimi :D C vitamin kupis v lekarni (v prahu) in jim mesas v vodo, das malo, ker ce bo kislo, ne bodo hoteli pit ;)) Ja, meni so rekli, da je nas dobil kamencke zaradi hrane (prevec dodatkov in beljakovin, ki mu naredijo telo bazicno, zato je dobro zakisat s C vitaminom).
2014 05 09