Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Informacije za uporabnike /

Klubi, srečanja /

Punce, ZOBJE??

Imam probleme z dlesnimi in imam včasih krvaveče, si jih redno umivam, katero pasto priporočate ali mogoče kaj od zdravilišč da nebi imela tako rdeče in krvaveče dlesni, pa tudi kaj priporočate za bolj bele zobe? lp
2017 10 21
Za dlesni je najbolje, če je zobna ščetka mehka. Meni daleč najboljše zobne ščetke so Curaprox: https://www.curaprox.com/si-sl/zobne-scetke So malček dražje, ampak po moje vredne svoje cene. Dobiš pa jih tudi v kompletu po tri in je cena na eno nižja potem. Številka na Curaprox zobni ščetki pove koliko ščetin ima, večja kot je več je ščetin (in tanjša je potem posamezna) - tem boljše. Pri umivanju ne smeš preveč močno drgnit, se pravi, če se te ščetine takoj upognejo, premočno drgneš. :") Glede zobne paste bi rekla, da je na drugem mestu, bolj pomembna je zobna ščetka in način umivanja.
pred 29 dnevi, 17:39
Pa še uporaba medzobne ščetke je (po moje) pri tem problemu bolj pomembna kot izbira zobne paste.
pred 29 dnevi, 17:42
Hvala imam to ščetko, pa tudi uporabljam medzobne ščetke mije pomagalo nekaj malega ampak ne kaj preveč..
pred 29 dnevi, 18:45
Meni je sensodyne pasta najboljša, tudi ta ta nova. Imaš kaj oblog ali zobnega kamna? Ker je možno, da je to razlog za krvavitev. Drugače pa ja, pravilno ščetkanje zjutraj in zvečer, uporabna zobne nitke in tudi umivanje jezika. Pa ko si umijes zobe, pljuni pasto ven vendar ne splakuj, da flor pride v zobe. Tako so meni svetovali na stomatološki v lj, sem zdaj bila en mesec non stop tam. Pa baje je tudi dobro po vsaki jedi žvečiti čigumi, dokler ima okus. Kar se pa tiče beljenja, so meni rekli, da to zelo poškuduje sklenino in se naredi več škode kot koristi.
pred 29 dnevi, 21:32
ahaa hvalaa lepa :)
pred 29 dnevi, 15:57
Wesna, tudi jaz glasujem za curaprox in pa zendium zobno pasto. Sicer pa za beljenje zob nekateri uporabljajo "oil pulling" - kokosovo olje zmešano s kurkumo. Nekaj najdeš na tem linku: https://draxe.com/oil-pulling-coconut-oil/ Jaz si malo te mešanice dam na ščetko in si operem zobe, nato pa še z zobno pasto. Mislim, da pobeli, če nekaj časa vztrajaš, mi je pa zelo všeč občutek po takšnem umivanju - zdi se mi, da so zobje zares čisti. :")
pred 27 dnevi, 18:25
Ce se nisi, poskusi Himalaya zobno pasto:)
pred 24 dnevi, 23:33
hvalaa vsem :)
pred 22 dnevi, 17:16
samo paradontaks kupi in vseh težav je konec :")
pred 20 dnevi, 19:19
Jaz tudi curaprox uporabljam, zobno ščetko ker je tko mehka da jo lahko v vse strani drgnem :D glede zobne paste sem probala vse možno, pri paradontaxu mi nenormalno krvavijo dlesni, pri navadnih npr.hofer, dm ipd.pa ne...kaj je fora nevem. Včasih tudi kokosovo olje uporabim namesto paste. Pa vsake toliko malo propolisa namažem po dlesni. Ustno vodico uporabljam katera mi pač pride pod roko. + zobna nitka + ščetke za medzobne prostore. Važna je tehnika ščetkanja, z ostalimi izdelki lahko malo omiliš zadevo, vendar če si nagnjen k temu da imaš skoz vnete dlesni pomoje da ni neke extra rešitve.
pred 15 dnevi, 12:46
Spiranje ustne votline z tantun verde in prpopolisom na osnovi alkohola ce po enem tednu stanje ni boljse obvezno do svojega zoboZdravnika!!! Ce so dlesni vnete kak teden se ni straha. A si imela kak poseg na zobeh, brušenje pucanje zobnega kamna , te kak zob boli ze dalj casa, padec imunskega sistema? Od tega se vnamejo dlesni ce pa so problemi ze dalj casa je lahko kaj drugega narobe in lahko pride do paradontalne bolezni Jaz ti svetujem da greš do zobozdravnika ali pa najprej v lekarno kjer ti bodo znali pomagati!!
pred 7 dnevi, 06:44