Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Zdravje /

A zna kera pomagat? :(

Pac imam ful poskodovane zobe. Na sprednih gornjih zobeh imam karies,in me res moti imam to ze kako eno leto in se bojim it k zobozdravniku..A je to ful grozno? se da popraut,da nebom vec mela karies na sprednjem zobu,ker se nemorem niti normalno zasmejat [:zalosten]
2013 09 30
Če si polnoletna bo tole plačljivo, če pa nisi, pa nekak zobozdravniki tega ne radi naredijo, razen če res ni vidno. Poznam kolegico ki se ji je karies (tk rjavo ne?) nabralo na spodnjih zobeh in ji je zobozdravnica dala stran, ampak je bilo seveda plačljivo.
2013 09 30
sem mladoletna..:/ Kolko je pa ona plačala? :s
2013 09 30
Ma pri meni je ful vidno :(
2013 09 30
jaz sem stara 19 let, nisem bila pri zobozdravniku prb. 1 leto to pa zato ker so me vedno nekaj prenaročevali in nisem prišla na vrsto [:zalosten] sem pa bila prejšnji teden pri drugem zobozdravniku, sem ga menjala in takoj prišla na vrsto [:nasmeh] po kratkem posvetu sva se takoj odločila da mi bo izpulil dva zoba (malce sta bila poškodovana, sta mi odpadli plombici) ker mi bo naredil mesto za modrostne. pa mi je še isti dan izpulil enega, 10. mi bo še drugega.skratka zelo zelo hitro.in BREZPLAČNO [:nasmeh] ti pa povem da se tudi jaz na smrt bojim zobozdravnika, čeprav me je sram priznati sem šla s solzami v očeh tja [:sramezljiv] [:tihsmeh] ampak mi je dal injekcijo in mi je rekel da tudi če mi bo le vrtal bo dal injekcijo [:nasmeh] tako da jaz mislim da moraš najti le dobrega zobozdravnika pa ti bo naredil brezplačno, jaz sem našla enega super v G. Radgoni, sama sem iz MS.glede straha pa te čisto razumem ker sem jaz pri 19 jokala [:tihsmeh] ampak veš, ko sem pa prišla na stolček in je začel delati pa ni nič bolelo je [:nasmeh] tako da če sem jaz preživela ti garantiram da boš tudi ti [:nasmeh]
2013 09 30
ja ma kaj bo sploh možno to kej popravit pri meni,mam na 2 sprednja zoba karies in če je kaj smešno v publiki,se zmerem zakrijem z roko , da kdo nevidi:s in počasi mam tega res zadost..
2013 09 30
tudi jaaaz se noro bojim zobozdravnika [:zalosten] zdaj, ko me še noben zob ne boli, sploh ne rada grem na pregled, ker nonstop nekaj vidi, bi pa mogla it ker mi bo enkrat ziher žaal [:zalosten] aaahz
2013 09 30
Ni to nobena panika. Po vsej verjetnosti, ti bo lahko dal samo zalivko, ziher ni cel zob zanič, zalivko naredi tudi, če imaš med dvema zoboma. Poleg tega je bela zalivka na sprednjih zober brezplačna, če greš na koncesijo oziroma v ZD.
2013 09 30
res ti nebi vedela povedati ker ne vidim dejanskega stanja pa tudi zobozdravnica nisem glih [:tihsmeh] ampak glej, če si mladoletna brž k zobozdravniku ker skoraj karkoli bo delal bo brezplačno ali vsaj ceneje..če so zobki res tako kritični ti bo mogoče dol zbrusil do korenine pa ti naredil vsadek na tvojo korenino, to je naredil eni moji prijateljici in zdaj zgleda super [:nasmeh] pa ne boli, da ti injekcijo preden tako da te bo samo ta pik bolel drugega pa neboš čisto nič čutila [:nasmeh] načeloma se bolj strašimo zvoka, mogoče priporočam kakšen ipod v ušesih med tem [:tihsmeh] ampak res brž pojdi ker ko boš polnoletna boš pa sigurno morala plačati. hitro se naroči saj boš še sigurno morala čakati vsaj mesec dni pa boš v tem času že zbrala pogum [:nasmeh]
2013 09 30
solosolei kolko je pa za plačat za mladoletne tu v sloveniji za use skupaj,da mi dajo prevleko ter zalivko da se nebo opazlo kariesa?
2013 09 30
hehe hvala cookiemaja! [:tihsmeh] [:ljubek] [:nasmeh]
2013 09 30
aja pa se to a ce bi se npr. sla ju3 naročt ,kdaj bi me lahko sploh sprejeli,da mi popravijo ?
2013 09 30
js hodim čez mejo(na hrvaško).ful lepo nardijo in so zeloo prijazni,tako da grem prav z veseljem tja.na vrsti si že drug dan ko se naročiš,tako da ni nobenega čakanja....pride pa bela plombica 20eur.
2013 10 01
Poglej čisto tak..reskiraj 12 eu za injekcijo in si rešena vseh muk :) Vrjemi da boš to na kratko pretrpela pa se boš pol smejala na veliko brez skrivanja..Če hočeš pač v mb imamo injekcijo 12 eu pa za vsako plombo po 20 misli da je tak :)
2013 10 02
smotkaaa: glede kariesa ipd .ne boš plačala nič,ker krije zavarovanje. bele plombe tudi ne boš plačala saj ti pripada brezplačno.Inekcijo ti tudi krije zavarovanje!!!!
2013 10 02
1 2