Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Lepota, stil, zdravje /

Zdravje /

endometrioza

Pozdravljene! Ima mogoče katera izkušnje z endometriozo ..in je bila operirana v kliničnem centru lj pri dr. Taneski?
2014 05 16
Jaz imam/sem imela endometriozo. Operirana sem bila dvakrat, prvič me je operirala dr. Eda Bokal Vrtačnik, drugič pa dr. Helena Ban. Omenjenega sicer ne poznam ampak so vsi na leonišču super ginekologi. Kaj te pa zanima?
2014 05 16
ubistvu me zanima kako poteka sama operacija in okrevanje potem...grozno strah me je narkoze zaradi določenih problemov s srčkom ki so zdj sicer ok ampak nevem kako telo reagira med samo narkozo ...
2014 05 17
Ljubica, je Bokalova tvoja stalna gineko? Kako si zadovoljna?
2014 05 17
Hokuspokus - Moja stalna je bila dr. Meden ampak je šla ravno v penzijo :( Tako da si moram drugo izbrati. Meni sta bili obe super, zelo zadovoljna. Menda je dr. Šalamun prav za endometriozo specializirana tako da razmišljam da bi šla k njej :) Ali pa eni izmed teh dveh. Katero imaš pa ti? Spelchek - en dan pred operacijo prideš zjutraj v bolnico, ti naredijo preiskave, se pogovoriš z anesteziologom, ki te prav lepo pomiri (jaz sem imela obdobje ko mi je pulz kar divjal tam do 130 tako da me je tudi skrbelo), naredijo EKG, preiskave krvi narediš sama, oni ti vzamejo samo za krvno skupino, dopoldne lahko še kaj malega poješ po 12h pa nič več, samo še tekočina in pa dobiš odvajalo. Naslednji dan imaš operacijo, dajo ti apaurin, da se malo pomiriš medtem ko čakaš :) Potem ko greš pa v operacijsko te pa tako na hitro zmanjka da sploh nimaš časa za paniko :)) Po sami operaciji te imajo še malo na intenzvni, toliko da se zbudiš (jaz sem kar prenočila tam, ker sem pred operacijo skup padla - nizek pritisk in jih je malo skrbelo) potem te pa v sobo odpeljejo, naslednji dan greš že domov. Samo okrevanje je pri meni potekalo dokaj hitro, na bolniški sem bila slaba dva tedna, bolelo me ni pretirano, mogoče prva dva dni ampak sem vzela tablete in je bilo ok, pa itak od narkoze bolj počivaš/spiš cele dneve, vsaj jaz sem, drugače pa ne smeš dvigovat pa nobenih fizičnih naporov pretiranih, da se vse lepo zaceli. Naj te ne skrbi, na ginekološki kliniki so res sami super zdravniki in tudi osebje je zelo prijazno in te prav lepo pomirijo, kar pogumno :) Te morda še kaj zanima? Se zdaj niti ne spomnim kaj bi lahko še napisala :))
2014 05 17
Narkoze se pa nič ne boj - imajo vse pod kontrolo, ti mu kar povej kaj te skrbi in se bo pogovoril s tabo. Edino kar lahko rečem, kako telo odreagira na narkozo je da sem bila utrujena, spala sem, kar je v bistvu še prav prišlo, me ni tako bolelo :) predvidevam da je ta zaspanost od narkoze.
2014 05 17
najlepša hvala za odgovor si me kr pomirila ja ..jst sm sicer že opravila use preglede ekg itd kri tud ..tud pri njih že dala ampak bom verjetno še tm enkrat ...verjetno strah izvira iz slabe izkušnje iz kliničnega ko sem bila operirana na srcu in mi je potem na intenzivni en študent ki se je učil za zdravnika rekel češ d anebom živela do 30leta ane takrat se mi je psihično use porušilo ...tko da ja skrbi me d abi paničarla in še nikoli nism bila v 4letih ločena od svoje hčerkice..to je tisto in seved aker nikol nism še dobila splošne narkoze ..res se lepo zahvaljujejm ker si vzela si čas in mi napisala odgovore :))
2014 05 18
Jaz mislim da ti bodo vseeno ponovno naredili teh par preiskav. Kolektiv je super, sestre so zelo prijazne in razumevajoče, se pogovorijo s tabo in ti pomagajo prebroditi tist strah, sem bila pozitivno presenečena nad osebjem in njihovo skrbnostjo. Sem pa zadnjič pozabila napisat da če boš operirana laparoskopsko, ti naredijo načeloma samo dve luknjici - eno v popku in eno spodaj, šivi pa odpadejo po cca 10 dneh. Meni se je zelo lepo zacelilo in ni še pol leta od operacije pa se mi skoraj nič več ne pozna :) Z veseljem pomagam, če imaš še kakšno vprašanje pa kar, lahko pišeš tudi na privat :) Srečno!
2014 05 20