Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

Za bodoče mamice /

Darilo ob porodu

Zanima me če ste tiste mamice ki ste že rodile, prejele darilo od partnerja, za rojstvo otroka? Ker včasih se je to devalo in tudi spodobilo.. In tiste, ki še niste, ali pričakujete da boste dobile darilo? Ali se vam to ne zdi pomembna stvar. Lp [:ljubek]
2015 02 14
Zakaj anonimna tema?
2015 02 14
Sama sicer še nisem mamica, upam da nekoč v daljni prihodnosti to bom.. [:sramezljiv] Glede teh daril pa.. meni se ne zdijo pomembna, saj sem mnenja da druge stvari več štejejo. Tudi pri drugih oblikah obdarovanja (rojstni dan, božič,..) imam raje darilo z osebno noto. Torej kakšen izlet, presenečenje v stilu obiska, doma izdelane reči,.. Malenkosti uglavnem. Nikoli ne pričakujem nečesa ogromnega in dragega, saj tudi sama ne podarjam takšnih reči (izjemoma mogoče). Bi pa v tem primeru, po porodu, bila zelo vesela, če bi prišla domov v pospravljeno in čisto hišo/stanovanje, s pripravljeno sobico za otročka. Pa verjetno bi bilo super, če bi se dragi ponudil da bo namesto mene vstal sredi noči, da pripravi flaško in potolaži dojenčka :) Da se mamica spočije.. [:ljubek]
2015 02 14
Vse se spodobi toliko, kolikor sam/a misliš, da se spodobi. Povsem pa se strinjam z Ajajčiko, še posebej od pospravljenega stanovanja naprej :)
2015 02 14
Jst sm rodila dvakrat in najlepše darilo, ki mi ga je partner lahko dal, je bila prisotnost pri porodu. Ter aktivno sodelovanje in pomoč v prvih dneh doma. Se pravi, pospravljanje, kuhanje... Nisem tip osebe, ki pričakuje darilo samo zato, ker sem rodila. Je že sam otrok darilo. ;)
2015 02 14
Nisem še rodila in tako kot Ajajčika tudi jz upam, da se bom za ta korak odločila čez kakšno leto... Včasih moški podari ženski nakit po porodu - vsaj jz sem poslušala takšne zgodbe :) Meni se darilo ne zdi bistveno oz. ničesar ne pričakujem, kar še ne pomeni, da ne bom prejela kakšno darilce. Več bi mi pomenilo to, da mi pomaga pri otroku oz. porodu če bi le ta bil v porodnišnici v tem smislu, da bi odganjal sestre in vse osebje, ki bi me želelo šopat z zdravili in kemijo! Po porodu mislim, da je za žensko dobro, da se nekaj časa špara, tako da bi bila hvaležna za skuhan obrok in pospravljeno stanovanje :)
2015 02 26
Jaz pa menim, da je to od partnerja pričakovano. Da je pri porodu in da vsaj teden opravlja vsa gospodinja dela in da se vstaja ponoci namesto zene. :) Sem namrec za enakopraven odnos in zenska poskrbi za porod in nosecnost, moski pa potem zate :) Tako da zame to ni darilo ampak popolnoma pricakovana reakcija. Darilo pa je kaksno potovanje, nakit, da ti kupi masazo pripravi potem doma kopel in te razvaja :)
2015 02 28
Potovanje s dojenčkom? (težka) Masaža in kopel takoj po porodu (ne bo šlo, 6 tednov ženska krvavi). Da bo mož ustajal namesto žene pa v 90% ni pričakovano, niti večina moških to počne.
2015 02 28
miss11 pišeš, da še nisi rodila, torej prosim ne govori takšnih traparij kot so takšne, da ženska po porodu še 6 tednov krvavi... le kje si takšne traparije pobrala?! verjemite meni, da to definitivno ni res, ker če bi bilo to res, je to znak tega, da je nekaj hudo narobe in da mora iti ženska takoj v bolnišnico...
2015 02 28
jst sm 3ji tedn po porodu noramlno sexala... in ja, 6tednov ne smeš, ker je pol neki hudo narobe
2015 02 28
Po šestih tednih imaš pregled pri ginekologu in do takrat naj se sex ne bi prakticiral (tako pravijo mamice, ki jih poznam). Krvavitev traja različno dolgo, dokler se pač vse ne ščisti, morda sem res pretirala s šestimi tedni, nekje mi je ostalo v spominu, vendar možno da sem zamešala s pregledom in sexom in zato to povezala... Nisem rodila, vsaj ne pišem pod anonimno, če ne drugega :)
2015 02 28
naj nebi... to je še tastar sistem...
2015 03 01
No, da me ne boš po nepotrebnem obsojala, pa tudi jaz ne bom pisala pod anonimno [:smeh] [:tihsmeh]
2015 03 01
Ne nisem dobila in zame je to totalno XXXXX Čemu darilo ? Rajši kot darilo želim podporo in ljubezen partnerja
2015 03 05
. Da je pri porodu in da vsaj teden opravlja vsa gospodinja dela in da se vstaja ponoci namesto zene. :) Sem namrec za enakopraven odnos in zenska poskrbi za porod in nosecnost, moski pa potem zate : TOLE pa že ni enakopraven odnos !!!
2015 03 05
1 2