Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Informacije za uporabnike /

Pogovori o uporabi strani /

A je res vedno vec slabih izkusenj tu gor?

Zivjo punce, hjoj sem kar malo zalostna po se eni slabi izkusnji. Ne vem ali imam samo tak obcutek ali je zadnje case vedno vec slabih sodelovanj tu gor? Jaz sem na strani ze od novembra 2012 in sem imela celokupno evo na prste obeh rok lahko prestejem koliko slabih prodajalk. Pustila sem vsega 5 negativnih odzivov, bi jih pa lahko se ene 3, 4 ampak sem raje odnehala, a vem, da z njimi ne sodelujem nikoli vec. Res ne puscam negativnih odzivov ali se bockam z ljudmi tu gor za brezveze, ce pride tako dalec pomeni, da res ni slo drugace. Sama se vedno skusam dogovorit. Razumem vse, da nekdo zamesa ali da ni opazil, da je stvar strgana, zmuckana ali ima pretecen rok. Zato nikoli ne napadem osebe na druge strani ampak prijazno povem in predlagam alternative kako se lahko zmenimo (vracilo, doplacilo, drug izdelek, karkoli). *Tukaj je kritika na tiste, ki niso zadovoljne in zacnejo v isti sekundi grozit s policijo, dajo negativen odziv, se preden lahko ti karkoli odpises. Kot, da se raje prepirate in pizdite namesto, da bi skusale stvar civilizirano resit.
2015 08 19
Evo priznam, da se je tudi meni ze zgodilo, da kaksne stvari nisem opazila na izdelku, ki sem ga poslala. Sem recimo pakirala 6 paketov naenkrat in nise vse temeljito pregledala in se je pripetila kaksna napaka. Ampak sem se vedno opravicila, poslala drug izbran izdelek brezplacno, doplacala itd. In vse normalne prodajalke so to razumele in bile na koncu povsem zadovolje in smo se veckrat sodelovale tudi po tem. Brezplacne stvari sem dajala v primerih, ko se mi je zdelo, da se oseba na drugi strani laze in v bistvu izsiljuje za zastonj stvari. Samo zato, ker se mi ne da tu gor prepirat in mam raje svoj mir pa ce to pomeni, da mam eno stvar manj doma. Razumem, da nekdo spregleda in poslje neizpravno stvar, ampak enostavno ne morem razumet, kako lahko potem, ko ti druga stran to pove in prilozi fotografije ter prosi za dogovor, fino lepo nehas odgovarjat in mirno ignoriras. Marsikaj razumem, toleriram in vse, to pa res ne zastopim.
2015 08 19
Ne vem če jih vedno več, se bodo pa takšne vedno našle. Sem z eno punco menjala - dobila kozmetiko s pretečenim rokom uporabe - sem jo prijazno opozorila, se mi je tako opravičevala, da je bilo še meni nerodno, da sem ji sploh kaj rekla [:tihsmeh] Sva uredili, sem dobila drug izdelek, bi mi pa tudi moj izdelek vrnila nazaj, če bi jaz to želela. Evo to je dobra "poslovna" praksa. Na drugi so pa potem tiste, ki pošljejo poškodovano stvar, jih opozoriš in nehajo odpisovati. To se mi je (hvalabogu) zgodilo samo 1x, ker je šlo za menjavo minimalne vrednosti se nisem sekirala. V primeru, da bi šlo za več kot 10€, takšno punco obiščem na domu, mene ne bo nihče okoli prinašal [:smeh]
2015 08 19
No meni se je pri kozmetiki to enkrat zgodilo in je šlo celo za nakup! Saj sem naredila temo tu gor na forumu ampak punca si je lepo ustvarila nov profil, ne odgovarja in hara dalje. Pač kaj češ. Evo sedaj se mi je pa spet, je šlo za eno prehransko dopolnilo. Ma prav razočarana sem res. Res kakšen je svet, eni pošteni do amena, drugi pa ko sam satan. Kaj ti je fora, da kradeš ljudi. In to osebe, ki jim sicer ne primanjkuje denarja. Apokalipsa ne danes, bi mogla bit že učer [:smeh]
2015 08 20
Edit: epilog te sage. Punca odgovorila potem, ko sem ji dala negativni odziv, pravi, da jo bockam in da mi bo dala nazaj negativen odziv, ce ne zbrisem :D Kam gre res ta svet. Najprej te okoli prinese, potem pa se grozi.
2015 08 21
Do zdaj še nisem doživela nič slabega od drugih uporabnic in upam da bo tako tudi ostalo. [:nasmeh]
2015 08 21
Hokuspokus, O MOJ BOG, napiši ji kako se dogovorita za vračilo, ker ima izdelek pretečen rok. Drugače pa obisk na domu :)
2015 08 22
RoxyEva, ze cel teden ji pisem, a sploh ni nic odgovorila. Pa res nisem nasilna, nesramna, grozeca, ampak cisto prijazna. Se napisala sem, da razumem in da se vsakemu kaksna taka napaka pripeti. Sele potem, ko napises negativen odziv, je odgovorila in to, da mi bo vrnila minus. Smo pa v tem pogledu tisti, ki imamo dlje casa profil in ze nekaj odzivov tukaj lazje tarce za izsiljevanje, saj, ce da ona meni minus mi res pokvari oceno in morda kaksno odvrne od sodelovanja. Ce ga dam pa jaz njej, ko ma 3 odzive pa preposto naredi nov profil in zacne znova. Tako, da je v bistbu negativen odziv v tem pogledu backfire, ker ti skodi bolj kot osebi, ki stvari s pretecenim rokom posilja naokoli, se ne opravici, grozi, ignorira itd.
2015 08 22
Ja, vračilni negativni odzivi so itak izsiljevanje. Ampak če ima ena punca 100, 200 odzivov, pa enega negativnega grem vedno pogledat kaj in kako je s tem in VEDNO gre za maščevalne negativne odzive, ki pa kupca ne odvrnejo od sodelovanja. Sem videla, da si ji negativni odziv izbrisala? Če se je bojiš, ne boš nič dosegla. Lahko pa narediš na forumu temo in v primeru, če ti vrne negativni odziv, preprosto pod ta odziv nalepiš temo na forumu, kjer je vse pojasnjeno. Punci pusti negativni odziv, če ne bo uspešne rešitve po sporočilih, si naredi izlet v njene konce, vrni ji izdelek (ali pa njenim staršem, razloži kaj je bilo), zadeva rešena. Sem prepričana, da ne bo nikoli več nikogar potem prinesla naokoli [:smeh]
2015 08 22
Ja to je pa tudi res. Ja sem izbrisala v upanju, da se bova uspeli dogovorit, ker je odgovorila potem, ko je videla, da ima negativen odziv. Ce pa bo spet ignorirala, ga bom ponovno napisala. In kar upostevala tvoj nasvet, sem enkrat ze naredila podobno, da sem kar temo iz foruma na kateri so bile slike dala v negativen odziv, da je lahko vsak videl. V tistem primeru je slo za uporabnico beauty crush, se vidi negativen odziv med mojimi ostalimi. Zdaj je pa naredila nov profil stay.classy, toliko samo za opozorilo. Ko mi je za 40eur prodala domnevno novo kozmetiko, je bilo pa vse rabljeno, pokvarjeno, po eno leto pretecen rok. Ampak se nisem nic dosegla. Zdaj pa s tole drugo bomo videli, se cakam njen odgovor. Ce ne bo odgovorila, bom res se 1x napisala odziv. Je pa to gospa v tridesetih, tako, da zal starsi ne morejo pomagat. Se bolj tragicno, da to pocno zrele osebe z otroci, smrklje bi se nekako razumel. Je pa zanimivo tudi, da se mi je vec takih stvari zgodilo pri nakupih kot menjavah.
2015 08 22
Jaz imam ravno eno situacijo. S punco sva se zmenili za menjavo. Čeprav je bil moj artikel ravno tako nov, redna cena je bila okrog 25eur (prodajala sem ga za 12eur), njena bluzica pa 20eur (prodajala jo je za 15eur) mi je napisala najprej naj razliko med njenim in mojim artiklom doplačam. Artikle prodajam res po dokaj ugodnih cenah in na to še mi je napisala da se ob menjavi cena njene bluzice zviša, nakar sem ji odpisala da se v tem primeru zviša tudi cena mojega pajaca. Sva se potem zmenile da izmenjave in da jaz krijem le poštnino. Poslala sem ji pajac prejšnji teden v torek zraven pa 60centov za poštnino. Artikel sem ji potem v torek poslala in ko sem jo vprašala kdaj ga misli oddati ona je napisala da če ne tisti dan, da potem naslednji dan zagotovo in da ga bo oddala 100% da naj ne mislim da ga ne misli poslat. Konec tedna sem ji poslala sporočilo, da paketa še zmeraj nisem prejela in ona meni nazaj, da ga še zmeraj ni poslala in da naj jo spomnim v nedeljo da zame s seboj v šolo. Se mi je zdelo že bedarija da bi morala jaz njo opominjat, da mora poslat, saj pa je to njena dolžnost da se spomni. Jaz sem jo spomnila, paketa včeraj še zmeraj ni bilo, zato sem ji poslala sporočilo. Na sporočilo seveda ni odgovorila, čeprav se je prijavila na butik, odpisala ni niti danes in je spet bila prijavljena. Za pajac sem imela kar dosti zanimanja in čeprav mi je bilo noro da moram doplačati poštnino čeprav je moj artikel bil vreden več sem privolila v to, zdaj pa sem brez pajaca in brez bluzice. Ne vem kaj naj še naredim, odpisati očitno nima namena. Sama slabih izkušenj ravno nimam, to je zdaj 2., pa sem prodala in kupila že kar nekaj stvari. Tako ravno ne želim pustiti situacije, saj nisem eden od tistih ljudi ki bi se pustili imeti za norca [:nasmeh]
2015 09 09
Oh ja, zal mi je, da se je tudi tebi to zgodilo :( vztrajaj in upam, da resis! Ce pa ne, pa kar objavi kdo je to, da vemo. Jaz cim dobim moje stvari nazaj, tole babnico objavim.
2015 09 09