Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

mojbutik.si /

Ideje /

Dejstva o cenah, ko gre izdelek iz trgovine - debata, skupna tema

Debata o cenah naj bo kulturna in spoštljiva, brez kreganja in zamer. Opažam, da znajo biti tukaj cene milo rečeno nerealne. Četudi je izdelek z etiketo, pomoje izgubi polovico cene že s tem ko je na blagajni oz. ko gre ven iz trgovine. Se pravi, da če je cena na izdelku 40 evrov, sem jz osebno pripravljena plačati max. polovico... Da ne govorim o zadevah, ki so rabljene... Kakšno je vaše mnenje? [:nasmeh]
2015 01 12
Huh...to je pa zelo težka tema...možnosti pa nešteto. Vsak izdelek bi lahko ocenili na več načinov-če smo popolnoma iskreni-oblačila so po mojem mnenju precenjena, vsaj večina. Cena blaga, sploh za tovarne je smešno nizka, večino oblačil pa je narejeno v tovarnah na vzhodu, kjer je delovna sila cenejša. Ne glede na ceno izdelave, pa moraš danes odšteti kar nekaj evrov za vsak kos, ki ga kupiš...in menim, da pot iz trgovine ne zniža ceno za pol...je pa res da nikoli ne veš kaj se z oblačilom dogaja, ko ni več v trgovini(konec koncem je pa tudi v trgovini ze pretipan in sproban...)...vsem živem sem že bila priča [:sokiran] Menim, da je cena prava, ko se kupec in prodajalec strinjata o njej [:nasmeh] Za enega zlato, za drugega...saj veš. Nekaj za možgančke: Enak kos oblačila v enaki trgovini bi lahko stal za polovico manj med razprodajami-kako bi pa potem ocenila koliko je vreden pri prodaji na MB recimo? Tudi, če bi ga dala za pol cene, bi stal toliko kot bi nekdo drug dal za novega iz trgovine med razprodajami [:jezik] Je pa zanimiva tema in tudi mene zanima kaj si drugi mislijo o tem ;)
2015 01 12
hej Tudi jaz se s teboj strinjam.. ravno zadnjič sem zasledila eno uporabnica (nebom je poimenovala) ki prodaja denarnice iz aliexpresa za 14€...(ker pa gledam artikle na aliexpresu, in primerjam mal cene, sem videla da se jih da na tisti strani kupiti za skoraj 4e pa še brezplačna poštnina ) ... žalostno kaj počno ene punce tukaj gor..ampak dobro vsaka bi rada nekaj zaslužila, ampak moje mnenje pač v nekaj mejah normale. Jaz nobene ničesar ne obtožujem ali karkoli ker vem da si vsaka kaj želi prodati ali menjati, ampak je pa res da vse več punc nabija ceno na neoriginalnih artiklih... skratka miss11 se popolnoma strinjam s teboj :)
2015 01 12
Ja, vse vemo da so marže na oblačila žal zelo visoke :/ Tudi vemo, kje je večina oblačil narejena (delajo otroci, cele dneve za mizerno plačo). Sama se sicer trudim kupovati domače proizvede, ampak je tega v Sloveniji zelo malo, tako da ko grem npr. v Srbijo kupim njihovo znamko Extreme intimo - spodnje perilo, poceni je in je top! Če kdo pozna kakšno domačo firmo oblačil, pa kr z besedo na dan [:nasmeh] Normalno, da se artikli v trgovini preizkušajo, zato pa jih vedno operem ko kaj kupim. Glede teh razprodaj, pa če mene vprašate tut razprodaje niso več kar so bile... Morda sem se malo grobo izrazila, vendar res menim da oblačilom, ki so second hand pade cena, čeprav jim nič ne manjka, smo kupile preozke hlače, sej vse poznamo to zgodbo [:jezik] Jz recimo imam par oblačil doma, ki jih ful rada nosim (točno določeni modeli, točno določenih znamk) in če recimo zasledim da katera prodaja točno to kar si želim in ne najdem v trgovinah, potem kupim po neki razumni ceni... Rabljene kozmetike, še posebej šmink, pa se grozim, saj menim da je leglo bakterij.
2015 01 12