Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

Psihologija /

kri v blatu

prosim pomoč, stara sem 19 let in eno uro nazaj, ko sem šla na wc na večjo potrebo sem ugotovila, da je v školjki in na papirju večja količina krvi (zelo obarvano je bilo). pri iztrebljanju me ni nič bolelo ali peklo, tudi tako se počutim normalno, nič nimam čudnega občutka v predelu trebuha, le material je bil malo trši kot ponavadi. jedla nisem nič takega, kar bi mi lahko obarvalo blato, sem sigurna da je bila kri. je treba iti k zdravniku zaradi tega? to se mi je zdaj zgodilo prvič in ne vem ali je to že vzrok za skrb
2015 02 02
zivjo,..poglej bolj natančno če je čista kri .ali v blatu,..mislim na sled na toalet papirju.. mogoce so hemoroidi ali samo tzv.FISURA,.....ti lahko zasebno predlozim nekaj kaj pomaga
2015 02 02
Če boš imela kri v blatu več dni pojdi k zdravniku, drugače pa ne rabiš.. po mojem mnenju si to zdaj imela izjemoma.. se je zgodilo tudi že meni, da sem imela en dan, potem pa nič več ;)
2015 02 02
Ni nujno, da je kaj hujšega, vseeno pojdi rajši k zdravniku ali pa ga vsaj pokliči in mu to povej. Vzroki so različni. Ne skrbi, a vseeno pokliči, oz. če se ti jutri zgodi isto, potem obvezno pokliči. Poznam en primer, ko je neka punca imela obdobje, da ni hodila redno na blato, ji je očitno počila kakšna žilica, potem je bilo uredu, kri v blatu je imela le en dan, šla je tudi k zdravniku, pa je bilo vse ok. LP
2015 02 02
Jaz pa mislim, da zavsako stvar takoj ko se pojavi ni treba k dohtarjem tekat ;) ;) če traja dlje časa JA, drugače pa ne ;) zguba časa tam v ordinaciji, pa še samo od sebe na koncu mine ;)
2015 02 02
najprej moje mnenje na en komentar višje: za vsako stvar vsekakor ne, kri v blatu pa ni nedolžna zadeva. običajno gre za manjšo poškodbo črevesja oz. anusa, kaj se pa zgodi, če se ranica okuži z blatom? okužba krvi, kar pa še zdaleč ni nedolžno. za tisto, ki je temo odprla, pa: spremljaj zadevo še naprej. če se ti bo še večkrat zgodilo ne bi bilo napačno obiskat zdravnika (ravno zaradi zgoraj omenjenega razloga). drugače pa so te zadeve kar pogoste, zgodi se predvsem zaradi tršega / suhega blata, kar pri iztrebljanju rahlo poškoduje črevo.
2015 02 02
Se strinjam z napisanim. Poglej ali je kri dejansko v blatu, ali je čista. Se je verjetno že vsakemu zgodilo, da ob tršem blatu poči koža/žilica in je zaradi tega kri prisotna. Sama sem imela problem z razpokami (počena koža okrog anusa, zaradi zakrčene mišice). Nisem mogla na blato, zelo težko sem dejansko sprostila mišico, da je šlo kaj iz mene.Po obisku pri zdravniku (par dni sem opažala kri na papirju, ki pa je bila čista), smo našli ta problem. Se mi vsake toliko pojavi, pa preprosto mažem s kremo in izgine v nekaj dneh.
2015 02 03
Če je bila kri rdeča,potem je verjetno,da je vzrok hemoroid. če pa je bilo blato črno,pomeni,da je krvavitev nastala v črevesih ali v želodcu,pa takoj pojdi k zdravniku.
2015 02 03
Sama si rekla da je bil drek trši. Torej ??? ne piješ dovolj , ko bo drek ko mehka klobasa krvi tudi ne bo več
2015 02 04