Peresniki s čilijem
Potrebujemo
strok (ali dva) česna
posušen čili (jaz imam kar tistega na mlinček)
3 paradižnike (ali pelate iz konzerve)
peresniki (polnozrnati)
olivno olje
sol
peteršilj
poper (mleti)
origano (po želji!)
Pri paradižnikih je pripisano, da se lahko odločite za tiste iz pločevinke, ampak imam jaz svoj postopek, da je jed še bolj sveža.
Na ogenj pristaviš vodo, počakaš da zavre. Paradižnikom odstraniš tisti zgorjni del, ki se drži "peclja". Ko voda zavre, paradižnike potopiš za 10-20 sekund oz. dokler se kožica ne loči od paradižnika.
Paradižnike olupiš, ostraniš "vodeno" sredico, mesnati del pa narežeš na manjše kocke oz. trakce.
Pristaviš vodo za peresnike, soliš (drugače bodo testanine brez okusa! Itak pa ne boste zaužili vso to sol, saj odlijete odvečno vodo, ko so testanine kuhane).
Medtem ko se peresniki kuhajo, pripraviš omako.
Na ogenj pristaviš ponev na kateri prepražiš česen in čili (paziš da se česen ne zažge!)
Ko čili in česen sprostita aromo, dodaš na kocke narezane paradižnike. Soliš, popopraš. Ko se paradižniki nekoliko zmehčajo, jih pretlačiš z vilico in dodaš origano. Vse skupaj dobro premešaš.
Kuhane peresnike odcediš (a ne za dolgo, nekaj vode lahko ostane), streseš v ponev z omako in vse skupaj dobro premešaš. Osmukaš vejice peteršilja, nasesekljaš na drobno in posuješ po peresnikih.
Jaz včasih dodam še feto, saj se super ujame s čilijem
DOBER TEK!
[slika:618dc5fa-844b-4884-bc54-2938da0a2135]
Peresniki s čilijem
Potrebujemo
strok (ali dva) česna
posušen čili (jaz imam kar tistega na mlinček)
3 paradižnike (ali pelate iz konzerve)
peresniki (polnozrnati)
olivno olje
sol
peteršilj
poper (mleti)
origano (po želji!)
Pri paradižnikih je pripisano, da se lahko odločite za tiste iz pločevinke, ampak imam jaz svoj postopek, da je jed še bolj sveža.
Na ogenj pristaviš vodo, počakaš da zavre. Paradižnikom odstraniš tisti zgorjni del, ki se drži "peclja". Ko voda zavre, paradižnike potopiš za 10-20 sekund oz. dokler se kožica ne loči od paradižnika.
Paradižnike olupiš, ostraniš "vodeno" sredico, mesnati del pa narežeš na manjše kocke oz. trakce.
Pristaviš vodo za peresnike, soliš (drugače bodo testanine brez okusa! Itak pa ne boste zaužili vso to sol, saj odlijete odvečno vodo, ko so testanine kuhane).
Medtem ko se peresniki kuhajo, pripraviš omako.
Na ogenj pristaviš ponev na kateri prepražiš česen in čili (paziš da se česen ne zažge!)
Ko čili in česen sprostita aromo, dodaš na kocke narezane paradižnike. Soliš, popopraš. Ko se paradižniki nekoliko zmehčajo, jih pretlačiš z vilico in dodaš origano. Vse skupaj dobro premešaš.
Kuhane peresnike odcediš (a ne za dolgo, nekaj vode lahko ostane), streseš v ponev z omako in vse skupaj dobro premešaš. Osmukaš vejice peteršilja, nasesekljaš na drobno in posuješ po peresnikih.
Jaz včasih dodam še feto, saj se super ujame s čilijem
DOBER TEK!
[slika:618dc5fa-844b-4884-bc54-2938da0a2135]