> Samprodaja:
> Dugače pa na tržnico se splača iti ne samo zato, da podpremo domače, ampak tudi zato, ker je ta zelenjava dozorela na soncu in zato vsebuje vitamine.. kupljena zelenjava ne vsebuje vitaminov ne ničesar drugega - je prazna hrana polna pesticidov.. ko pa kupite na tržnici pa kupite tam, kjer izgleda najslabše, najbolj poškodovano, s črnim lisam, ... to ni škropljeno oz če je je minimalno :)
Zelo lepo si povedala in všeč mi je, da si načela tudi to temo💖.Nasploh je tudi bolj zdravo prehranjevanje s sadjem in zelenjavo, ki raste pri nas, ali nam čimbliže - pa ne rečite da tega nimamo dovolj, s tem pa pa še podpiramo tisto res DOMAČE.
Sama imam srečo, da nekaj sadja, sploh pa zelenjave imamo doma. Ni pa sadja nikoli dovolj ;-).
In kako pravijo: če je za črvička jabolko dovolj dobro, potem je pa sploh tudi za nas😉, saj tako veš, da ni vse pre- in poškropljeno z vsemogočnimi strupi, ki že globoko sežejo skozi lupino sadja.
Domača zelenjava in sadje mogoče včasih ne zgledajo tako lepo, kot na prodajnih policah, ampak že sam vonj (npr. peteršilj, jagode, paradižnik...), da ne rečem okus in vsi prisotni bistveni vitamini in minerali se nikakor ne morejo enačiti s tisto, kupljeno v trgovini.
Vedno bolj pa bi se morali zatekati k domačim, neškodljivim škropivom, saj ga imamo precej na razpolago - pa še škodljivcev je vedno več in bolj so odporni - kar pa je seveda povzročilo pretirano škropljenje. Doma se lahko poslužujemo npr, koprivnice, kamilice, mims-a, pomaga pa npr. tudi stopljen aspirin v vodi in tekoči kalcij v stekleničkah (za ojačanje rastline), ki ga dobimo v raznih agrarnah..ah, pa še marsikaj.
Vem, da je tukaj govora o receptih, vendar tudi sestavine so pomembne. Pa če imate še kakšen predlog domačega naravnega škropiva bo več kot DOBRODOŠEL!
> Samprodaja:
> Dugače pa na tržnico se splača iti ne samo zato, da podpremo domače, ampak tudi zato, ker je ta zelenjava dozorela na soncu in zato vsebuje vitamine.. kupljena zelenjava ne vsebuje vitaminov ne ničesar drugega - je prazna hrana polna pesticidov.. ko pa kupite na tržnici pa kupite tam, kjer izgleda najslabše, najbolj poškodovano, s črnim lisam, ... to ni škropljeno oz če je je minimalno :)
Zelo lepo si povedala in všeč mi je, da si načela tudi to temo💖.Nasploh je tudi bolj zdravo prehranjevanje s sadjem in zelenjavo, ki raste pri nas, ali nam čimbliže - pa ne rečite da tega nimamo dovolj, s tem pa pa še podpiramo tisto res DOMAČE.
Sama imam srečo, da nekaj sadja, sploh pa zelenjave imamo doma. Ni pa sadja nikoli dovolj ;-).
In kako pravijo: če je za črvička jabolko dovolj dobro, potem je pa sploh tudi za nas😉, saj tako veš, da ni vse pre- in poškropljeno z vsemogočnimi strupi, ki že globoko sežejo skozi lupino sadja.
Domača zelenjava in sadje mogoče včasih ne zgledajo tako lepo, kot na prodajnih policah, ampak že sam vonj (npr. peteršilj, jagode, paradižnik...), da ne rečem okus in vsi prisotni bistveni vitamini in minerali se nikakor ne morejo enačiti s tisto, kupljeno v trgovini.
Vedno bolj pa bi se morali zatekati k domačim, neškodljivim škropivom, saj ga imamo precej na razpolago - pa še škodljivcev je vedno več in bolj so odporni - kar pa je seveda povzročilo pretirano škropljenje. Doma se lahko poslužujemo npr, koprivnice, kamilice, mims-a, pomaga pa npr. tudi stopljen aspirin v vodi in tekoči kalcij v stekleničkah (za ojačanje rastline), ki ga dobimo v raznih agrarnah..ah, pa še marsikaj.
Vem, da je tukaj govora o receptih, vendar tudi sestavine so pomembne. Pa če imate še kakšen predlog domačega naravnega škropiva bo več kot DOBRODOŠEL!