Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Nega telesa, lepota, kozmetika /

Nega telesa, lepota, kozmetika /

mineralni vs kompaktni puder?

Pozdravljene [:nasmeh] Rada bi zamenjala tekoči puder za puder v prahu, ker na obrazu zgleda bolj naravno, ampak.. Povsot vidim same pohvale glede mineralnega pudra, kako zelo prekrije, ne obteži kože, je super za mastno kožo itd. a meni nobeden ki sem ga do zdaj probala, ne prekrije NIČ! jaz ko si nanesem samo mineralni puder, je tako kot da ne bi imela ničesar na koži. Res ne razumem, kako lahko nekaterim prekrije akne in ne vem kaj še vse? Saj je super da zgleda bolj naravno in se skoraj ne vidi, ampak vsaj najmanjšo pikico bi mi pa skoraj lahko prekril.. to je navsezadnje njegova naloga [:zaspan] Kar se pa tiče kompaktnega pudra, mi prekrije res vse vendar čez nekaj časa dobim na obrazu občutek maske.. kot bi imela gor kilo pudra, čeprav si ga dam čisto malo. Je kompaktni puder sploh primeren za samostojno uporabo, ali zgolj za čez tekočo podlago? Ima katera kakšne izkušnje, nasvete glede tega? bi bila zelo hvaležna :) P.S. če uporablja katera benecos mineralni ali kompaktni puder oz. bilo kateri drug naravni puder, prosim za komentar.
2015 04 17
Živjo mineralni puder je resnici na ljubo bolj tako-tako. Priljubljen je zgolj zaradi tega, ker se da z njim ustvariti izredno naraven videz, kar pa ni vedno najbolje za kožo, ki rabi malo več prekrivanja. Če želiš dobro prekrivanje z mineralnim pudrom moraš pred nanosom definitivno uporabiti korektor (mineralni) in potem kombinirati s pudrom tako, da se dobi en lep gladek finish. Kompaktni puder nekateri uporabljajo samostojno vendar zgolj tisti, ki nimajo problematične kože in tisti, ki si želijo minimalnega ličenja, saj je nanos po večini zelo enostaven in zato primeren za nezahtevne :) jaz osebno ga bi svetovala za preko tekočega pudra in ne drugače. Svetujem ti dobro, kvalitetno podlago in dober korektor s katerim prekriješ nepravilnosti..Mineralna ličila pa v kombinaciji z dobrim mineralnim korektorjem in seveda, kar je bistveno, dobro nego za obraz da se mozoljčki sploh ne bodo pojavljali.
2015 04 17
Ojla, imela sem 2 leti nazaj isto dilemo kot ti. Imam normalno do mastno kožo, s kakšno nepravilnostjo (odvisno od dneva in meseca), včasih imam zelo lepo kožo, včasih pa niti ne :) Preizkusila sem vse možne tekoče pudre, ki so sicer prekrili, vendar sem se kmalu svetila in dobila občutek maske. Nato sem preizkusila mineralni puder Priori, res je drag, vendar ga imam celo leto, saj se ne pudram vsak dan :) Pride cca. 40 evrov. Super prekrije, kupim ga v Thermani Laško in ga ne zamenjam. Pod njega dam hidratantno kremo. Tut če ga recimo kdaj ne odstraniš čez noč (sama sicer tega ne prakticiram), baje da ni panike, ker je naraven. Odtenek imam pa Coffe Berry, ker je najsvetlejši in ker imam svetlo polt, še ta mi je pozimi mičken pretemen, poleti pa je top :) Prej sem zapravila za puder cca. 20 evra za 2 meseca, imela sem od Vichija puder in od Bourjousa.
2015 04 17
miss11 jaz imam tocno taksno kozo kot si jo opisala ti, zato bi rada nehala uporabljati tekoci puder. Mozoljckov nimam, mogoce se tu in tam pojavi kaksen. Trenutno uporabljam bb kremo, saj da bolj naraven videz kot tekoci puder. Nameravam poskusiti naravni mineralni puder benecos, pa bomo videli kako bo :) hvala obema za nasvete!
2015 04 17
Mineralni pudri res zagotavljajo zelo naraven videz, kar je meni pomembno, da nisem kot neka Barbika s masko [:nasmeh] [:tihsmeh] Odvisno tut od odtenka, ki ga potrebuješ, meni osebno je skoraj vse pretemno kar je na trgu in je potem vidna razliak med vratom in obrazom, kar mi je zelo grdo.
2015 04 17
tudi meni je to pomembno, zato bi rada zamenjala puder. Tekoci se mi prevec vidi saj tudi ce si ga dam cisto malo, se v roku ene ure zacne topit in se ful vidi. Mineralni pa mi je premalo prekriven. Jaz bilokateri puder si kupim mi je pretemen, tako da sem se ze sprijaznila s tem haha
2015 04 17
Mhm, potem imava čisto iste probleme [:nasmeh] Ko sem se namazala s najsvetlejšim odtenkom Vichy pudra, sem zgledala zažgano, isto je bilo s ostalimi pudri. Tut tale mineralni mi je mičken pretemen, ampak svetlejšega žal ni. Kmalu prihaja poletje, se tolažim [:ljubek] [:sramezljiv]
2015 04 18
meni je bil (kar se odtenka tiče) najboljši do zdaj, najsvetlejši odtenek revlona. Ko sem imela ta puder mi je ena kolegica rekla, joj zakaj pa imaš tako svetel puder?? ja verjetno zato ker imam tako svetlo kožo ne, halo haha. Ne damo si vse ženske tri odtenke pretemni puder,da zgleda kot da si z drekom namazana, pa še po možnosti črta med vratom in obrazom [:zaspan]
2015 04 23
hehe, ja itak da želiš zadeti svoj odtenek, te čist razumem. Meni je grdo, ko ima katera pretemen puder... Probaj tele mineralne, sigurno boš bolj zadovoljna kot s tekočimi pudri :)
2015 04 23