Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

mojbutik.si /

Pomoč na strani /

Merila za blokiranje

Mene pa iskreno zanima kaka so pravila za blokiranje. Vidim namreč, da je (upravičeno!) blokirana oseba z enim minusom, ki je okradla eno gospo za 10€, ni pa blokirana oseba z 2 minusoma, od katerega je en za ponarejanje dokumentov in krajo v višini 100€. zakaj lahko ta oseba še posluje in sodeluje tle gor? lp
2023 11 23
Kaj pa se je zgodilo s tem primerom ponarejanja dokumentov (ne najdem na forumu)? Če sem jaz prav razumela moderatorja, žal oni nimajo uvida v IP naslove uporabnikov, da bi lahko kršiteljem permanentno onemogočili dostop do te spletne strani in preprečili ustvarjanje novih profilov. Je pa žal tako, da se ljudi, ki plačujejo "naročnino" kljub ogromnemu številu minusov ne blokira na tej strani. Očitno prekomerno spamanje z oglasi vseeno ne doprinese dovolj denarja... Na butiku je pač tako, da mora vsak poskrbeti za svojo varnost. Če te nekdo okrade ne moreš nič naredit glede tega.
2023 11 25
na kratko - ena ženska je nakazala 20 eur, ponaredila pa dokument, ki ga je poslala prodajalki in tam je bilo videt nakazilo 120€ (kolikor je bila kupnina). prodajalka seveda ni bila pozorna in je poslala preden je bilo na trr-ju .. in potem ugotovila, da jo je ženska nate*nila za 100€. še vedno je aktivna tle gor, z istim profilom. po drugi strani se blokira ženske, ki ne vem prodajo poškodovan izdelek al opetnajstijo osebo za 10€, ker poberejo denar in ne pošljejo izdelka. zato me zanimajo merila.. kako je lahko ena hujša kršitev - celo kaz dejanje - spregledano in lahko oseba mirno sodeluje tle gor, neke druge blažje kršitve (vseeno kršitve, tle ni debate) pa sankcijonirane. ps. ne polemiziram, samo zanima me.
2023 11 27
Precej nenavadno, če je tako … Pričakovala bi ničelno toleranco do kraj na tej strani, da bi bili tako kupci kot prodajalci kar najbolj zaščiteni. Morda bo pa kateri od moderatorjev le opazil to temo in odgovoril. Podobno je na facebooku. Nedoumljivo mi je, kako ob vseh prijavah kraje ne blokirajo dostopa taticam in tatovom. Gotovo imajo to možnost, pa jim je promet na omrežju pomembnejši od poštenosti in zaščite uporabnikov. Kaže torej, da je tu na mojbutik žal podobno.
2023 11 28
Admin verjetno ne vidi vsega. Ampak če bi direkt prijavi bi sigurno blokirali tako uporabnico. Sicer mam občutek za določene uporabnice da se ve pa jih ne blokirajo. Men ne gre v glavo kako lahko nekatere z 10-15 negativnimi odzivi se vedno delujejo na butiku, cel butik slike z neta pa jih noben admin ne zbrise, cel butik artiklov z etiketami torej preprodaja(vse barve, vse številke) pa to noben ne vidi....
2023 11 28
Živjo punce, admini žal ne vidimo vsega in če se nam ne prijavi kršitev, zanje ne moremo vedeti. Ekipa moderatorjev redno spremlja mail help ( at) mojbutik.si, tako da nam prosim na ta mail javljajte vse kršitve, za katere veste. Zraven potrebujejo vsaj neke vrste dokazov, kot so screenshoti., slike... , seveda pa je veliko št negativnih odzivov prav tako razlog za blokiranje. Še enkrat, kršitelje blokiramo takoj po prejetju arguementov in prijave. Vsem nam je v interesu, da je naša stran prijetno mesto, na katerem prevare in tovrstni uporabniki nimajo česa iskati. Hvala za mnenja in vprašanja in lep dan vam želim, admin
2023 11 29
Po mojih podatkih je bil sicer admin obveščen o tem konkretnem primeru. Prav tako policija ipd. Stvar se ni zgodila meni, sem pa tudi sama imela s to goljufivko slabo izkušnjo (o moji izkušnji sem adminu pisala sama).. O tej drugi goljufiji pa sem bila na zvezi s gospo, ki je bila oškodovana. Itak mi je jasno, da admini in moderarorji ne moreste vedet vsega, sploh če ne sporočimo. Ampak ko sporočimo in so v igri take vrste dejanja, je pa nujno takoj ukrepat. Sicer se bomo vsi začeli spraševati zakaj niso ista merila za vse.
2023 11 29
> brankaaa: > Men ne gre v glavo kako lahko nekatere z 10-15 negativnimi odzivi se vedno delujejo na butiku, cel butik slike z neta pa jih noben admin ne zbrise, cel butik artiklov z etiketami torej preprodaja(vse barve, vse številke) pa to noben ne vidi.... Ja, tudi jaz se sprašujem kje je fora.. in ti povem iskreno moj primer. Včasih objavim oglas v službi, med malico, in ker nimam pri sebi svoje slike, dam sliko iz neta. Vedno mam plan dodat svoje slike in jih dat kot naslovne, ampak za to narest, pač morem prit domov in poslikat in včasih si pač vse pripravim prej in potem samo dodam moje slike. Meni take vrste oglas ne zdrži niti 3ure. In se ne bunim, ker so pravila jasna in tle sem jaz v zmoti in ja, majo prav, da zbrišejo. Pol pa grem malo počekirat butik, dam v iskalnik izdelek, ki ga iščem in bam, so že na prvi strani vsaj 3 oglasi s naslovno sliko iz neta in je to edina slika v oglasu. :D
2023 11 29
Ja res.Takoj se izbriše. Ene pa ceelll butik slik z neta pa nič. Nevem v čem je fora.. Men grejo iskreno na živce une "preprodajalke"..
2023 11 29
Ja, si kar mislim, da je tako ja.. saj po eni strani lohko razumem, da ima policija/tožilstvo dosti dela z bolj težkimi primeri, ma še vedno.. izpade zlo zlo nefer.
2023 12 01
Ne vem, blokirajo za brezveze ko ni treba, ko pa je treba pa nič. Ne bi zdej govorila o konkretnih primerih, ker je itak preteklost in smo uredili.
2023 12 06