Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

mojbutik.si /

Pomoč na strani /

Policija - je že katera kdaj podala prijavo goljufije na policijski postaji?

Pozdravljene, Glede na to kako pogoste so goljufije na tem portalu, me zanimajo vaše izkušnje s prijavo uporabnic na policijski postaji. Kako poteka postopek? Kakšen je minimalni znesek? Rezultati? Hvala v naprej :) Lp, Tjaša
2023 09 27
Nimam izkušenj, nobena me še ni okoli prenesla, trenutno pa tudi nakupujem zelo malo prek Butika. Lahko poskusite, za zgubit nimate kaj. Mislim da minimalni znesek ni določen.
2023 09 28
Morda bi več odgovorov na to vprašanje dobili na Facebooku, tam je npr. stran Seznam neresnih kupcev in prodajalcev, kjer uporabniki objavljajo negativne izkušnje. Iz do sedaj prebranega je na splošno nasvet Policije, da se prijavi vsak, še tako majhen znesek, če prodajalec ni dostavil dogovorjenega, saj se potem ti zneski počasi nalagajo in potem imajo policisti podlago za pregon. Če pa vsak reče Eh, saj je samo 5, 10 €, ne bo me konec zaradi tega, pa lahko goljuf(ka) nemoteno in nekaznovano goljufa v nedogled in saj vemo, kamen na kamen - palača. Pa še morda bi se sčasoma število goljufov na portalu zmanjšalo in bi se povečalo zaupanje do tistih, ki pošteno prodajamo.
2023 09 28
Kar pogumno stopit do policije. Jaz ze nikomur vec ne pustim, da me ima za budalo. Prej bi se preverila ce ima fb ali instagram, pa ji se tam pod kaksno sliko napisala ali pa ce so vidni prijatelji, najdes koga z enakim priimkom - mogoce sorodnik : ) pa mu napises zgodbo :D jaz na ta nacin vedno dobim svoj denar nazaj, ce drugace ne gre. Nisem se rabila iti do policije.
2023 09 28
Če najdeš še koga, ki je ogoljufan lahko date skupno prijavo. Upam, da urediš!
2023 10 02
Tudi jaz se z eno pregovarjam sva se zmenile za nakup ji nakazem in se ne oglasi več
2023 10 02
Naredite screenshote celotnega pogovora s podatki za nakazilo vred, potrdilom o nakazilu z banke na TRR, in podajte prijavo. Ko se bo nabralo dovolj dokazov, jo(ga) bo policija potipala. Prej ali slej bo dobil(a) svoje. Ena od teh najbolj razvpitih prevarantk je, kot sem brala na FB-ju na strani, ki sem jo zgoraj omenila, začela iskati prevarane kupke in jim vračati denar, ko so jo začeli vabiti na razgovore na policijo in je ugotovila, da ni več hec.
2023 10 02
Groza kaj se dogaja, treba je res biti previden. Dosti sem kupovala pred leti na Butiku, ampak me nikoli nobena ni okoli prenesla.
2023 10 03
Pozdravljene, En update kako to trenutno resujem: 1. Podati je potrebno prijavo na policijsko postajo 2. Na banki oddate zahtevek za odpoklic naloga(v primeru placila na TRR), katerega se odobri samo v primeru, da se mu prilozi se policijski zapisnik. Vso sreco in upam, da se kaj taksnega ne zgodi se komu drugemu! Lp lp
2023 10 10
V prej omenjeni FB skupini sem se pozanimala glede tega zahtevka za odpoklic, ki ga omenjate, a žal vas moram razočarati. Oglasilo se mi je nekaj ogoljufanih, ki so dali ta zahtevek, ampak banka naprej vpraša prejemnika nakazila, če se strinja s tem odpoklicem in vračilom denarja. Če se ne strinja, mu denar preprosto pustijo, žal.
2023 10 12
Ehh, skoda, se mi je zdelo preveč lepo da bi bilo res.
2023 10 12
Podala sem prijavo s pregonom na policiji, na banki pa mi niso odobrili vracila. V Sloveniji se zgleda splaca bit neposten.
2023 10 28