Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

Psihologija /

POMOČ - IZPIT ZA AVTO

Tema je pod to rubriko, ker je neke vrste tudi moj psihološki problem in potrebujem vaše nasvete, izkušnje. Stvar je v tem, da moram it zopet pisat teorijo. Nimam pa še nobenih izkušenj, kako je sedaj, ko je računalniško. Prosim, povejte mi. Potem je pa tisti večji zalogaj, vožnje in izpitna. Vse to sem že dala skozi, ampak kot je očitno, neuspešno. Pač vozila sem v eni izmed avtošol v Celju in ko sem želela, da je moj inštruktor točno šef avtošole, to nikakor ni bilo možno. Najprej ena inštruktorica - gre v porodniško, nato še druga. Verjamem, da sta kot osebi res super, ampak kot sta inštruktorici obupni. Kako me je vse skupaj finančno udarilo po žepu - tega sploh ne želim pomisliti. Lahko se pa posebej o vse skupaj še razpišem, če vas zanima in tudi o tem, zakaj sem bila na izpitnih neuspešna. Tako da, drage moje, prosim z nasveti, katero avtošolo in INŠTRUKTORJA si naj izberem ( zanimam se za območja - Trbovlje, Hrastnik, Zagorje, Krško, Brežice). Hvala vnaprej!!!
2015 01 04
Se opravičujem, da ti bom skazila temo [:nasmeh] Meni bi pa koristil nasvet glede avtošol v Ljubljani. Sama se precej bojim vozit(odlašam že 7let) in bi zelo rada imela inštruktorja na mestu [:ljubek]
2015 01 04
Instruktor za v Ljubljani je najboljši Damijan iz avto šole Gas...Nikol ga ne bi zamenjala..
2015 01 04
Ni problema, saj ne skaziš. Men je super, sa podebatiramo. Na nek način je tudi mene sedaj strah vozit. No, same vožnje me sicer ni strah, ampak blesavo se mi zdi metat stran denar na urah. Mi devajo pohvale in pridem do izpitne (sama inštruktorca ocen in me da na izpitno), tam me pa pol vržejo. Ni mi jasno, kako si lahko sploh drzne inštruktorca rečit, da nimam želje d bi furala in me gnjavi v tistem avtu kot d sem pr nekem šolskem psihologu.
2015 01 04
v LJ so dobri v Avtosoli Volan
2015 01 04
v ljubljani? avtošola Ježica! ni je boljše, priporočala sem jo že kar nekaj znancem, in vsi so bili zadovoljni..... + tega delaš glavno v Domžalah in ne na roški,...roška sama po sebi ni težka...težki so inštruktorji (tisti ki so pri glavni vožnji. jaz sem izpit nardila 8 let nazaj, vse v prvo, tako da se je potrebno samo dobro naučiti pole in vse ostalo ;) in čimveč voziti....
2015 01 04
Jaz pa kar priporocam, da tisti, ki ste iz LJ, da delate izpit v LJ. Predvsem zato, ker boste tudi potem vozili v LJ, kar pa ni tako enostavno kot v kaksnih mestih, kjer imajo dva semaforja in en krozni promet. Ce znas vozit v Lj, potem znas dobro vozit po celi Sloveniji. Jaz sem delala pri avtosoli Bolit (zadovoljna z njimi) naredila v prvo ceprav sem imela tezkega ocenjevalca na glavni voznji. Je pa res, da je glavna voznja za to tezka. Jaz sem vozila ena uro, obvezno prehitevanje na avtocesti, zavijanje vzvratno v ulico in speljevanje z rocno na klancu sem mela. Torej celo dva manevra, ceprav je nepisano pravilo, da dobis en manever (vzvratno v ulico, rocna, bocno parkiranje ali parkiranje v boks). Mi je potem rekel instruktor, da me je ocenjevalc glede na dva manevra in pot voznje hotu vrzt ampak enostavno nisem nardila nobene napake in me ni mogu. Je pa vazno, da potem, ko naredite izpit stalno vozite, prvih pol leta vsak dan. Vsaj, da se navadis na svoj avto. Meni je bilo to skoraj najtezje, v soli dizel clio, doma pa ogromen bencinar megan. Ampak se z voznjo vse navadis. Je pa res treba stalno vozit, ce ne brezveze izpit delat. Ene par mojih kolegic, ki so v srednji nardile izpit, niso skoraj nic vozile, sedaj imajo strah in ceprav imajo izpit skoraj nikoli ali pa res nikoli ne vozijo. Skoda.
2015 01 04
Supeer punce, ampak meni še vedno nič ne koristi. Kako je sedaj z izpitom, ko je prek računalnika..niti predstavljati si ne znam (vsaj ne pretirano dobro). Razumem za LJ. Načeloma tudi meni ni problema furati po Lj, ker glede na to d sem v LJ večinoma bi mi bolj koristilo in tudi časovno ustrezalo. Problem je pa finančno, ker sama nimam redni denarnih prilivov. Sem pa še študentka, tako da malo popusta bi že morda bilo. :S
2015 01 04
Plus, bolj pomaga, če se razpišete tiste, ki ste pred kratkim delale izpit. Vozila sem v Celju, ampak sem padla vseeno. Vozit me ni strah in komaj čakam, da bi dobila ta izpit in se lahko sama vsedem in odpeljem (malo že vozim doma, ker nisem ravno v mestu, ampak kaj mi to nuca - ništa). Problem je, ker se ne počutim dovolj samozavestno v avtu, ko je z mano inštruktorca (oz. se nisem počutila) in sem pravzaprav samo čakala na neko kimanje d je neki uredu in kaj neki ni uredu.e Ne vem, kaj naj naredim.... Enostavno sem bila tako napsihirana, da ne zmorem pozabiti, da sedi ona zraven. Jaz res ne razumem, po čem je sklepala d nimam želje vozit...mislim, halo..sanjam d bom nekega dne imela svoj avto itd. Sanjam, da se nwm, zbudim, zrihtam, vsedem v avto in na kavo s kolegicam. Polno jih poznam k so govoril, kako bedno vozjo pa so dobili izpit. Pri meni se celo mami počut varno pa je sicer panik na kubik...
2015 01 04
Hvala za ta link. Sem se "zakopala" v knjigo Dober voznik bom, da grem potem ponovno teste odpisat in nato borbeno poiskat ustrezno avtošolo oz. inštruktorja pa zatem napad na izpit. Ni vrag, da ga sedaj ne bom opravila. Močno se trudim tudi v glavi razčistit zadeve, da bom bolj samozavestna.
2015 01 05
Ma eh. Pusti inštruktorico. Je sem pred kakšnim pol letom vozla in mi je inštruktor kar naprej govoril, da ne bom naredila izpita. Doma sem se zaradi njega še parkrat razjokala. Skoz je iskal same napake. Tudi pred izpitno vožnjo mi je rekel, da verjetno ne bom naredila. Pa sem naredila v prvo.Zdaj sem mu prav hvaležna, ker je bil tak tečen, ker sem mu hotla dokazat, da zmorem v prvo naredit izpit in sem se zaradi tega še bolj potrudla. :)
2015 01 05
Jz sem izpit delala v Trbovljah, inštuktorja sem imela svetovnega (Marijan), vendar mislim da sedaj iči samo za tovornjak. Priporočam ti lahko inštruktorico Anico (res ne vem kako se piše), uči pa tudi v Trbovljah. Naredila sem iz druge, čisto po neumnosti sem padla prvič. Izpit sem delala ene 8 let nazaj :) Če želiš kak kontakt, mi piši na ZS, mislim da še imam cifro od inštruktorja... :)
2015 01 05
Js sem nardila izpit dobra 3 leta nazaj, sem bila se ravno tastar sistem, ko smo meli se drustveni izpit in dvojni cpp na roko. Zdej je baje na Roski vse elektronsko. Povem vec, ko zvem, moj dedi ponovno opravlja izpit [:zafurstriran] in bom vec vedla, ko ta mesec to opravi. Sicer pa izpit financno ni najbolj enostaven, nekje 22eur ura je ponavadi. Pod 500eur prakticno skoraj ne prides, mislim pa da je zakonsko, da more met vsak vsaj 22ur v avtosoli, potem pa se prva pomoc, zdravniski pregled, cpp na roski in samo opravljanje glavne voznje. Ce pa ke ne nardis pa ponovno placas. Pa se varna voznja seveda, ki je obvezna je tudi preko 100eur.
2015 01 05
Te varne vožnje ni bilo ko sem jz delala. Tudi takrat (bili so še tolarji) je izpit bil kar lep strošek, potem so se ure še podražile. Držim pesti za avtorico teme - samo pozitivno razmišljaj.
2015 01 06
HVALA vsem do sedaj. Mičeno je lažje in še posebej zadnje dni razmišljam močno pozitivno in si ponavljam "Bom naredila, zmorem in znam."
2015 01 08