Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

Psihologija /

ENDOMETRIOZA pozna ali ima katera?

Pozdravljena. Stara sem 19 let in izvedela sem da je velika možnost da imam endometriozo. Malo mi je nerodno pisati o tem a preprosto povedano me je strah. Decembra grem na laparoskopsko operacijo. A katera pozna to bolezen, kakšne so lahko posledice? kako se zdravi?
2014 11 05
Kako si izvedela, da je velika moznost? Kaksne simptome pa imas? Sicer se zdravi z uporabo kontracepcijskih tabletk, ki zavirajo njen razvoj in nosecnost. Sicer je pa kronicna bolezen, ki se nikoli ne pozdravi. V primeru, da se razrasejo dolocena zarisca se jih pa z laparaskopsko operacijo pozge in odstrani. V primeru, da je zelo napredovala se lahko razsiri tudi na crevesje. 40% zensk s to boleznijo je tudi neplodnih. Vzrok za bolezen ni znan, najveckrat genetski. Najbolje, da malce poguglas, na forumu med over net je veliko tem o endometriozi, lahko tudi povprasas kaksnega izmed zdravnikov, ki tam odgovarja. Ni pa noben bavbav :) glej nanjo tudi s pozitivnega vidika, jemljes kontracepcijske brez slabe vesti in uzivas v posledici njihove uporabe ;)
2014 11 05
Kronične bolečine v trebuhu ki me spremljajo vsak dan.., boleči spolni odnosi, zelo boleče menstruacije, in boleča mala in velika potreba, praktično vsi simptomi razen tazadnega (neplodnost) se pa na smrt bojim. sem se pozanimala in ja pozanimala sem se da po jemanju kontracepcijskih tablet ki naj bi zavirale njen razvoj bi morala čim prej zanositi. Sej bi bila rada mama vendar ne morem še stara sem 19 končala sem gimnazijo letos pa pavzeram in morala bi prej narediti šolo. nevem kaj nej
2014 11 05
Je bolecina stalno na istem mestu ali se siri? Je ostra in zbadajoca ali bolj topa? Pri bolecih spoonih odnosih, je boleca samo penetracija, pri vhodu v noznico ali bolj "noter"? Si morda poskusila s kaksnim lubrikantom itd?
2014 11 06
Cel spodnji del trebuha, sem dobila izvide in imam endometriozo samo ne še tako razvito na srečo so hitro odkrili zaenkrat sem dobila samo antibiotike.
2014 11 07