Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Prosti čas in hobiji /

Filmi, knjige, glasba /

50 odtenkov sive - debata

Hej, zanima me vaše mnenje o trilogoji 50 odtenkov sive? O tej knjigi se je ful govorilo, skoraj vsi so jo hvalil. Naključno mi pride v roke 1. del v slovenščini. Knjiga je za moje pojme katastrofa, komaj sm jo prebrala... Mislim, da tudi sex prikazuje iz totalno nerealnega zornega kota in najstnicam oblikuje poglede na spolnost. Gre za sado-mazo varianto, ona ne more 3 dni sedet in te fore. Svoji hčeri nikoli ne bi dovolila tega brat. Nisem "zadrta", niti je sex tabu, ampak mislim da je ta knjiga šla čez mejo dobrega okusa. Celotna zgodba je nerealna, punca je kao neizkušena najstnice, ki se zagleda v super uspešnega moškega, ki nato manipulira z njo na vse možne načine... Lep zgled puncam [:zafurstriran] Pa to danes ko je že tako marskiraj narobe, ko so odnosi vse druga, samo ne taki kot na bi bli, ko manjka ljubezni, spoštovanja, zaupanja... Kaj vsi ostali vidijo na tej knjigi pa dejansko nimam pojma [:sokiran]
2015 01 25
Jaz sem prebrala vse tri dele... Večkrat. In ja, grem v kino. Ker mi je bila knjiga dobra. In ni knjiga o sexu oz. bdsm-ju. Je knjiga, ki predstavlja moškega, ki je imel res težko otroštvo, ker je bila mati na drogi in ga je očim tepel. Ker ni dobil in ni bil vajen nežnosti, se je našel v bdsm-ju. In tu nastopi "junakinja" knjige, ker je dost močna, da vztraja pri svojem in moškega spremeni. Simple as that. Tuki je poanta knjige, ne v sexu. In kar se tiče samega bdsm-ja. Velika večina vas še vedno misli, da je to oblika sexa, ki boli, kjer ženska trpi nenormalne muke... To ni res! V igranju vlog ala dom in podrejena, ima vajeti v rokah podrejna, čeprav na prvi pogled ne deluje tako. Moški naredi vse samo za čisti užitek ženske. Če je pa kdaj kaj preveč, pa zato obstajajo varnostne besede ala mercy - nadaljuj, vendar pazljivo, red - takoj nehaj, itd.
2015 01 25
In še to, v bdsm-ju brez zaupanja ne gre. Je oblika sexa, ki partnerja še bolj poveže.
2015 01 25
Vse jz to štekam in vem, vendar realno kaj se dogaja najstnicam v glavi ob tej knjigi ne vemo. No, sej super da komu sede in da je tud globlji pomen.
2015 01 25
Kaj, dogaja jim na polno in so ziher šle to sceno sprobat. Kar ni nič narobe.
2015 01 25
strinjam s sončkom :)
2015 01 25
Js sm tut vse tri dele prebrala in ce bi dal ta seksualni del stran, se mi je zdela dost klasicna romaticna zgodba. He sweeps her of her feet, on je lep, mocan, uspesen, ona nihce ampak on jo opazi in ji da vse kar si zeli. Na koncu se porocita in imata otroka. Taka klasicna romaticna happy end zgodba v svoji esenci. Mam tak bolj ambivalenten odnos do nje, od 1-5 bi ji dala 3, ni bla neki ful dobra, ni bla pa niti slaba. Veliko tudi odvisni od pricakovanj s katerimi gres v branje, ce mas kaksne predhodne predsodke.
2015 01 25
Tudi jaz prebrala vse tri kjnige in komaj čakam film [:jezik] .
2015 01 25
Tudi jaz prebrala. Ne gre za nek leposlovni presežek, je pa meni lepa ljubezenska zgodba in se z njunim odnosom dogaja veliko več kot pač BDSM sex. Ko sta oba za naj počneta kar želita. Se mi pa zdi, da je bdsm dostikrat narobe razumljen kot poniževanje žensk, kot je rekla soncek, zaupanje in moč sta potrebna za takšno podrejenost in precejšnja kontrola za nadrejenost. Kot pri vsem pa tukaj lahko nastanejo izkirvljene oblike, prisile, poniževanja---vendar knjiga ni primer tega.
2015 01 25
Aja pa mene bi veliko bolj skrbelo, če bi moja hči oboževala Kim Kardashian kot to knjigo [:smeh]
2015 01 25
Hehe, se strinjam #solosolei... Mene tut. ;)
2015 01 25
Jaz se strinjam z miss11. Sama sem prebrala do polovice, dalje vec nisem mogla. Knjiga je slabo napisana pa tudi zgodba ni nek presežek. Nerazumem zakaj bi bila to pornografija za ženske, ker bolečina zame pač ni užitek. Resnica pa je da knjige nisem prebrala do konca. Morda se bi mi mnenje spremenilo. :) Je pa zaskrbljujoče ker bodo najstnice mislile, da lahko moski pocnejo z njimi kar jim pase.
2015 01 25
Knjig nisem brala..sem brala povzetke in se mi zdi da je podobna (identicna zgodba in dogajanja)kot crossfire:. Serija 3 (4)delov sylvie day, ki so mi bile res dobre...priporocam... Zato knjig 50odtenkov trenutno nimam v planu brati....
2015 01 25
Prebrala sem tudi Crossfire, ki je zame veliko boljša zgodba :) Pač ne vem, prebrala sem samo 1. del 50 odtenkov sive in mene nekako ni prevzela, različni so okusi. Večini je všeč in sem zato morda tudi preveč pričakovala.
2015 01 25
Vsec jim je zato ker se toliko govori o njej....
2015 01 26
1 2