Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

Za bodoče mamice /

Zanositev z dvojčki

Živjo punce. Zanima me, če je tu katera, ki kaj več ve o pojavu dvojčkov. Sama sem spontano zanosila z dvojajčnimi dvojčki, pa se je žal nosečnost v 3.mesecu zaključila [:zalosten] Zdaj pa me zelo zanima, če je kakšna možnost, da se mi dvojčki ponovijo [:nasmeh] PO moji liniji nimamo dvojčkov. S fantove strani pa imajo dvojčke po obeh straneh, samo kolikor vem naj bi imelo to vpliv samo na enojajčne dvojčke...? No, odprta možnost za debato [:rezoc] Pa lep pozdravček.
2015 02 25
možnost je zelo velika ;) sicer pa ja.. enojajčen dvojček pride, če pride do napačne delitve celic - sredi procesa se celice iz neznanega razloga ločijo (ista spolna celica), če pa je dvojajčen pa pomeni, da sta sodelovali dve različni spolni celici. sicer pa to po moški strani nima samo vpliva na enojajčne dvojčke.. lahko je enojajčen ali dvojajčen.
2015 02 25
Hvala za mnenje [:nasmeh] Mhm..nekako se mi je zdel, da je bolj od ženske odvisno, ker pač ona "da jajčeca". Spermijev je itak cel kup [:smeh] Misliš, da mam iste šanse tud če bi mela z drugim partnerjem otroka al da je pač to bolj zato, ker majo po fantovi strani dvojčke? Škoda, da v temi ne sodeluje še kaka mamica z dvojčki... [:sramezljiv]
2015 02 26
Žal mi je, da se ti je nosečnost tako zaključila :( Nimam dvojčkov, vendar ko bi imela otroka, bi si želela imeti dvojčke. Moja prababica je imela dvojčke. Pri dvojčkih moški faktor ni pomemben, pač pa ženska in koliko se jajčec spusti vsak mesec in čaka na oploditev - za dvojajčne dvojčke. Pri enojajčnih je ta itak čista loterija. Vem, da so zdravila, ki povečujejo možnost, da ženska dobi dvojčke (npr. klomifen). Uporablja se ga za zdravljenje neplodnosti in ga sama nikoli ne bi jemala kar tako, ker bi pač dvojčke želela imeti. Je pa nosečnost s dvojčki dost bolj naporna in rizična, kot z enim otrokom. Tudi potem je več dela z vzgojo in skrbjo za otroka. Dvojčki naj bi ponavadi preskočili eno ali dve generaciji, npr. če je tvoja mama dvojčica, potem ima tvoja hčera lepo možnost, da ima dvojčke :)
2015 02 26
dodala bi samo to, da za dvojajčne dvojčke, je odvisno od spuščenih jajčnih celic (pač biti morata dve in nato še dva spermija, ko ju oplodita.. pri enojajčnem dvojčku pa je sproščena in oblodena le ena jajčna celica z enim spermijem ;) dvojčki se lahko pojavijo tudi v družini, kjer ni bilo nobenega predhodnika z dvojčki, je pa to bolj redko. Večinoma se to pojavlja v družinah, v kateri so že dvojčki (pomoje se pri dvojajčnih pač deduje to, da se sproščata na mesec po dve jajčni celici namesto ene, pri enojajčnih pa je dedovana ta "napaka" (ki vbistvu je fajn napaka) pri nastanku celic v blastocisti ;)
2015 02 26
No, sedaj pa sem opremljena z informacijami :) Hvala. Se mi kar fajn zdi, da moj telo "malo drugače funkcionira" [:rezoc] Zanimivo pa res, da pri mojih prednikih ni blo dvojčkov še nikoli.. Je res tole z rizičnostjo in donosit dva otroka, ju živet/vzgajat je drugo poglavje.. Že sedaj, ko sem 7let varuška dvojčkoma, vidim kako je vse skupaj razgibano [:tihsmeh] Bomo videli kaj mi življenje pripravlja.. [:sramezljiv]
2015 02 26
Potem že tako imaš izkušnje in si pripravljena na otročka, tudi na dvojčke :) Fora je res v tem, da so meseci, ko dozorita po 2 jajčeci, pri nekaterih pogosto, pri drugih nikoli... Kar ti vbistvu ne moreš vedet, to lahko vidi samo tvoja ginekologinja na ultrazvoku :) Želim ti v kratkem lepo nosečnost in zdravega otročka/otročke ;)
2015 02 26
Res hvala za lepe želje [:sramezljiv]
2015 02 27