Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Nega telesa, lepota, kozmetika /

Nega telesa, lepota, kozmetika /

Kokosovo olje, nasveti?

Ojla punce! Zadnje čase velikokrat preberem, da je kokosovo olje, maslo itd zelo zdravo in hranljivo tako pri kuhanju kot v negi kože obraza, telesa, las, menda celo zmanjšuje število bakterij v ustih.. V kakšni obliki ga kupite, če ga uporabljate? Je za telo lahko uporabno kar navadno kokosovo maslo za kuhanje? :) zanima me, za kaj vse ga uporabljate, če ga. Hvala da ste si vzele čas in prebrale ;)
2014 05 08
Jaz uporabljam kokosovo olje za lase (zvečer ga nanesem na konice in pustim gor čez noč, nato pa si zjutraj fino operem lase) - daje lasem lesk, pa ful dobro neguje konice (se mi ful manj cepijo zdaj). Sem pa kupila kar tisto kokosovo olje, ki je za kuhanje - moj je brez vonja, v trdni obliki v lončku. Malo ga s prsti vzameš ven in se ti potem raztopi v rokah. Poleg tega da je odličen za lase, je uporaben tudi za trepalnice/obrvi, tako da si tudi to dvoje občasno namažem. Naj bi bil super tudi za 'beljenje' zob, ampak tega pa še nisem poizkusila :) Svojega sem kupila v Sparu, tam med bio/eko ponudbo jih imajo, drugače pa se dobi tudi v DM-u in verjetno tudi drugje :))
2014 05 09
Moja sestra ga uporablja pri kuhanju, okus hrane je men še vedno dobr pa kokr sem js slišala je to veliko bolj zdravo :) Se ga da pa skor povsod kupit
2014 05 09
jaz uporabljam kokosovo olje namesto navadnega kadarkoli pečem belo meso, jajce ipd. ne se bat, hrana po tem nima okusa po kokosu. kupujem ga v sparu, je en tak zavitek kjer so kocke not, da lahko kr odlomiš pa daš v ponvo :)
2014 05 09
tam ga pustim manj časa, kake pol ure. Običajno dodam še malo ricinusovega olja zraven - ta je primeren za gostejšo in močnejšo rast dlak. Samo ga moraš nanašat zelo natančno, ker drugače rad izsuši kožo ;)) Če to dvoje zmešaš potem dobiš svoj serum za rast trepalnic, samo da vse skupaj, torej za kokosovo in za ricinusovo skupaj, plačaš max 15€ (odvisno katero olje kupiš), za ta serum v trgovinah pa 50€+, ker so pač popularni.
2014 05 09
O super, hvala :)
2014 05 10
... Jaz ful rada uporabljam kokosovo olje. Se mi zdi, da ma hrana čist drugačen okus. Komot lahko na njem pražiš zelenjavo, meso, ga uporabiš pri peki - skratko kot običajno olje. Edino v solato ga pa res še nikol nisem probala dat. Men je zmeraj samo ful žal, ker ga hitro zmanjka, pa je tooook drag. Kupujem samo ekstra deviško hladno stiskano ponavadi v DMju, kjer uveljavljam kupon za popust. Mislim, da je cena okog 15e za 500ml. Pozimi je v trdem stanju, poleti pa se utekočini. Tega ekstra deviškega hladno stiskanega komot lahko uporabljaš tud pri negi telesa. Lasje so ful mehkejši, če si jih daš na konice al pa za suho kožo je super. (Ampak men je za telo še zmeraj bolj kul kakavov ali pa karitejevo maslo).
2014 06 28
Uporabljam ga na 101 način (predvsem kot kozmetično sestavine). Kokosovo olje vlaži kožo, jo neguje in deluje proti gubicam, zato je super sestavina za izdelavo homemade kremic. Varuje tudi pred razvojem raka, deluje protimikrobno - varuje nas pred bakterijami, virusi in glivicami, vleče strupe iz naših zob in dlesni. Poleg tega je kokosovo olje polno vitaminov in mineralov, ki so pomembni za remineralizacijo naših zob. Iz zgoraj naštetih razlogom ga uporabljam pri izdelavi naravnih zobrnih past, deodorantov, pilingov... Kupujem ga pa v Biotopicu, 1l = 20 evrov. Je v trdnem stanju na sobni temperaturi. Kokosovo olje lahko uporabiš tudi za nego telesa, tako kot mangovo in karitejevo maslo. Za večji učinek pa je dobro dodati še kako maslo in izdelati negovalno ploščico za telo ali pa maslo za telo (potrebno je uporabit mešalnik, tko da je malo več dela). Še nekaj fotk mojih izdelkov, narejenih iz kokosovega olja :) [slika:894322c1-5072-42bf-98be-b55943e7548f] [slika:7c3e60a8-8aa6-4104-9a9e-332f9f02733f]
2014 11 28