Moj profil Nastavitve Odzivi Pogovori Najljubše Odjavi se

Forumi /

Ljubezen, družina, otroci, psihologija /

Psihologija /

Pomanjkanje samozavesti

Pozdravljene Žal spadam v skupino punc, ki jih narava ni hotela obdariti z večjimi prsi, vendar se me je usmilila in podarila košarico A. glede na to, da nisem najbolj suhe postave, imam boke in nosim hlače št. 40 in imam skoraj najmanjšo možno košarico mi use skupaj ne deluje ravno lepo. ker vem da se zaradi mojih 18 let, to ne bo spremenilo mi vsak dan bolj spodbija mojo samozavest. vem da ima vsak človek svoje napake, vendar meni je ta prevelika in preveč opazna, to je del telesa ki ga moški želijo in jaz ga nimam..to mi daje misliti, da me noben nebo hotel sprejeti takšno kakršna sem. povečanje prsi mi ne pride v poštev že zaradi stroškov in tega da bi sama pri sebi vedela, saj to nisem "prava" jaz, zelo push up modrčki pa so le krinka da imaš nekaj, kar v resnici nimaš...kaj naj torej naredim da bi si povišala samozavest, da bi se sprejela takšno kakršna sem? hvala za odgovore in vaše nasvete,lp
2016 02 23
jebeš moške dekle kqaj te briga kaj oni hočjo... tudi njim visi enmu na levo, drugmu na desno, en ima majhnega, itd..tvoje so, rada jih imej pa masiraj si jih, čeprav pravijo da je to larifari...naj bo fari al pa lari, vedno ti bojo stale pokonc... moje pa lahko že s peto brcnem , da jih dobim pri vratu gor
2016 02 24
Živjo erii97, veš, kaj? Razumem te. Jaz imam močna stegna in če bi bilo po moje, bi imela lepe ravne noge, ne pa sočnih bedrc. Nekaj časa sem imela fiksno idejo, da lahko shujšam v stegna. Shujšala sem, ja, nimam prekomerne teže, ampak stegna ostajajo. Taka močna, atletska stegna, ki jih res nisem želela. Saj imam rada šport, ampak lepo prosim, take debele bedre? Ampak pravzaprav, kot si že sama rekla, se to ne bo spremenilo. Moja stegna so pač taka, kakršna so, nos je tak, kakršen je, tvoje prsi pa take kot so. In preostane nama le dvoje... Lahko se sekirava in se počutiva manj lepi in nesamozavestni in nikdar ne vzljubiva tega dela telesa. Druga možnost je težja. Veliko bolj zahtevna: lahko sprejmeva to, kar nama je bilo podarjeno. To telo, ki nama je dano. Tega se ne da čez noč... Je proces, katerega dolžino določaš sama, s svojim prizadevanjem in trudom. Meni je pomagalo branje knjig za osebnostno rast, tistih na temo sprejemanja telesa. Najbolj Louis L.Hay, s svojimi knjigami. Poskusi morda najprej s tisto, ki ima naslov Telo je tvoje. Ena od mojih prijateljic ima res drobne prsi. In je velika, ima širše boke (pravzaprav je sodeč po tvojem opisu po postavi kar podobna tebi), včasih ji je še košarica A prevelika. Ona se zaradi tega sploh ne sekira in se iz tega rada šali. Ja, sama zbija šale na račun svojih majhnih prsi. "Pazi, kako me stisneš, da mi ne podrobiš teh mojih lešnikov!" :) Humor je zdravilen, njej tako ni neprijetno zaradi prsi, ampak jih je vzljubila take majhne kot so, ljubke stvarčice.
2016 07 05
Rada bi ti še povedala, da imate punce z manjšimi prsmi veliko prednosti: Lahko nosite kakršenkoli model modrčka, nikoli se vam ne bodo povesile, vedno bodo čvrste, lahko nosite kakršnekoli majčke in obleke, modrčka pravzaprav sploh ne potrebujete doma, ko ste sproščene, druge bolijo prsi, ko nimajo modrčka,.. ko tečete, vam nič boleče in neprijetno ne binglja in navsezadnje, veš, kaj sem slišala od mojih kolegov? Prsi so prsi, mejhne al pa velike, važno da so. Pa še nekaj glede fantov.. A si želiš fanta, ki bi te sprejemal zaradi prsi ali zaradi tega, kdor si in kar si v celoti? Si želiš fanta, ki so mu prsi tako pomembne, da pač ker imaš manjše, te ne bo vzljubil? Veš kaj, taki fantje so plehki. In prepričana sem, da si želiš nekaj več kot pa človeka, ki bi te sodil po velikosti tvojih prsi ali po izgledu kateregakoli drugega dela telesa. Resda prvi vtis naredi svoje, ampak verjemi mi, fantje ne gledajo samo prsi. In mnogi jih tudi pri prvem pogovoru ne opazijo v prvi sekundi. A če bi spoznala fanta, ki bi ti bil simpatičen in luškan, prijazen in bi se dobro ujela, pa bi bila tudi ti njemu všeč, potem pa ugotovila, da ima res kosmate prsi.. Bi mu rekla, adijo, ker imaš kosmate prsi? Moj fant me sprejema z mojimi stegni vred in še več, ko sem mu enkrat povedala, da mi niso ravno najbolj ljub del telesa, je rekel, če sem nora, da so res čudovita. :) Pa tudi, enim so všeč velike ritke, drugim majhne, enim mišice, drugim bolj suhe postave, prav tako pa so enim bolj všeč majhne prsi, ja, prav bereš, vem, da obstajajo fantje, ki imajo radi dekleta z majhnimi prsmi. ;) Želim ti prijetno odkrivanje ljubezni do same sebe in svojih prsi. Čaka te razburljiva pustolovščina, ki pa ne gre direktno naravnost, ampak ima svoje vzpone in padce. Z lepim pozdravom :)
2016 07 05
Se popolnoma strinjam s PopinoPopajo - veliko več je prednosti, kot slabosti. Tudi sama sem nekoliko bolj obdarjena, pa mi to prinaša več težav kot pa dobrega. Verjamem, da se ti zdi zlajnano, ko ti vsak reče, češ da če te bo res mel rad, te bo imel tako, kot si. Ampak to niso prazne besede.. verjemi :) bodi samozavestna punca ! :)
2016 07 19
No glede na to, da imam tudi sama nažalost A košarico, skoraj nič prsi se ne bi mogla strinjat z vama, ki pravita da je več prednosti kot slabosti. Majčk sploh nemores nosit vseh ampak samo tiste zaprte, ker se mi zdi da imajo vse majcke in srajcke dekolteje do popka hehe. Kar je pa najhuje pa je, da se brez prsi preprosto ne počutiš ženstveno. V kopalkah je pa itaq katastrofa. Verjetno se bosta vprašali zakaj to pišem, saj s tem nič ne pomagam. Tudi jaz sem dolgo iskala samozavest in so me take (seveda dobrobamerne se zavedam) vzpodbude samo razjezile in še bolj razžalostile, ker to da pa mi nene nič skače med športno je pa ja luksuz. (Verjemite da bi vzela vsaka vsee samo da bi mela te hribčke in žensko seksualnost, ki jo nažalost dajejo prsi). Težko je to razložit nekomu, ki ima prsi :/ Sčasoma se samo sprijaznis, da drugačna pač ne boš in se nehaš ubadat s tem. Imam tudi fanta, ki pravi da so mu všeč, tako da s tistim delom o fantih se pa strinjam. Zagotovo boš našla nekoga, ki te bo sprejel tako kot si!
2017 02 01
Mislim, da je skoraj vsaka ženska negotova, kar se tiče telesa. Pa naj bodo to male prsi, boki ali pa razcepljene konice. Po mojem mnenju imam jaz čisto preveliko rit, po drugi strani pa bi se v ameriki lahko poimenovala bootylicious :D Seveda se je lažje sprejeti, ko te ima ljubljena oseba rada takšnega kot si, vendar mora zadovoljstvo s samim sabo prihajati iz nas. Sicer vedno iščemo potrditev ostalih. Šele ko sem se sama začela bolj sprejemati, sem srečala krasnega fanta. Do takrat, ko sem imela o sebi negativno mnenje pa sem imela partnerje, ki so to tudi potrdili (nisem dovolj dobra, nisem dovolj suha) ... Mislim, da na nek način privabimo ljudi, ki potrdijo naše prepričanje o nas samih. Ne vem, to je samo moja izkušnja :) Všeč mi je, ko moja prijateljica pravi: Ko se imamo radi, vse v življenju teče :)
2017 02 14